20 Mayıs 2013 Pazartesi

Hamilelikte Nefes Darlığı Neden Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

HAMİLELİKTE NEFES DARLIĞININ NEDENLERİ NELERDİR?

Hamileliğin 28. haftasından sonra nefes darlığı sık görülen bir rahatsızlıktır. Çünkü hamilelik ilerledikçe rahim genişler ve genişleyen rahim karındaki organları yukarı doğru yani göğüs boşluğuna doğru iter. Bu durumda diyaframın ve ciğerleri hareketleri kısıtlanır. Hamilelikte nefes darlığı şikayeti hamileliğin son ayına girildiğinde bebeğin artık pelvise girmesiyle son bulmaya başlar.

Eğer anne aşırı kilolu ise ya da sigara kullanıyorsa nefes darlığı 28. haftadan daha önce de başlayabilir. Eğer hiçbir iş yapmıyor ve oturduğunuz yerde nefes nefese kalıyorsanız bu acil bir müdahale gerektirecek bir durum olabilir. Derhal doktora başvurmalısınız.

Hamileliğin ilk aylarında nefes darlığı görülmesi normal bir durum değildir. Böyle bir şikayet söz konusu ise bu duruma; kan hacmindeki ani bir artış, fazla kilolar ya da var olan kansızlık problemi neden oluyor olabilir. Bu durumda hemen doktorunuza başvurarak nefes darlığı nedeninizi öğrenmeli ve ona göre doktorunuzun vereceği tavsiyelere uymalısınız.

İlgili aramalar: hamilelikte nefes darlığı neden olur? gebelikte nefes darlığının nedenleri nelerdir?