2 Mayıs 2013 Perşembe

Üzüm Pekmezinin Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

ÜZÜM PEKMEZİNİN FAYDALARI

Birçok farklı çeşidi bulunan pekmez, ülkemizde özellikle kırsal bölgelerde sıklıkla tüketilmektedir. Şekerli yapısı nedeniyle yüksek karbonhidrat ve enerji kaynağı olarak bilinen pekmez, yapıldığı ürünün özelliklerine göre de zengin mineral kaynağı olabilmektedir. Kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum gibi insan vücudu için gerekli olan enzimlerin büyük bir bölümü pekmez ile karşılanabilmektedir. Fazlaca mineral içerdiği için, yeni doğum yapmış veya hamile kadınların bol miktarda tüketilmesi önerilir. Krom kaynağı da olan pekmez, insülin kullanımı ile vücuttaki glikoz dengesini sağlamaktadır.

üzüm pekmezinin faydaları

Fazlaca tüketilen pekmez çeşitlerinin başında üzüm pekmezi gelmektedir. Üzüm pekmezinin faydaları sıralanırken öncelikle vücuda verdiği enerji ile ön plana çıkar. Kansızlık durumlarında tüketilmesi özellikle tavsiye edilen üzüm pekmezi, vücuttaki kansızlığı önlemektedir. İştah açıcı, midenin çalışmasını düzenleyici, bağırsak ve böbrekleri kuvvetlendirici etkileri de bulunan üzüm pekmezi, hamilelik döneminde ve bebeklerde de oldukça büyük faydalar göstermektedir.

DUT PEKMEZİNİN FAYDALARI

Dut pekmezi ise üzüm pekmezinin sağladığı yararların bir kısmını içermesinin yanında, solunum hastalıklarına fayda sağlamakta, vücudun soğuğa karşı direncini arttırmaktadır. Dut pekmezi çocukluk döneminde zeka gelişimi açısından da faydalıdır. Ayrıca ağızda gargara yapılması ağızdaki ve boğazdaki yaraları engellemektedir.

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİNİN FAYDALARI

Keçi boynuzu pekmezi, harnup ya da keçi boynuzu olarak bilinen meyveden yapılmaktadır. Kalbin çalışmasını düzenleyen, diş ve kemikleri kuvvetlendiren, cinsel gücü arttırıcı özellik gösteren bir pekmez türü olup, akciğer ile ilgili sorunlarda da fayda sağlamaktadır.