16 Mayıs 2014 Cuma

Ağdadan Sonra Ne Yapmalı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Ağdadan Sonra Ne Yapılır?

Bayanların istenmeyen tüyler için uyguladıkları en yaygın yöntemlerden biri ağdadır. Ağda cilt için zararlı değildir, önemli olan ağda sonrasında yapılması gerekenlere dikkat etmektir. Ağda yapıldıktan sonra doğal olarak ciltte kızarıklıklar olmaktadır. Bunun sebebi ağda yapılırken cildin üstündeki ölü deride ciltten sökülmektedir. Alttan çıkan parlak ve yumuşak deri güneşten daha fazla etkilenerek cilt lekelerine maruz kalmaktadır. Bu lekelerin oluşmasını engellemek için ağda sonrası en az 24 saat güneşe maruz kalmamaktır. Güneşe çıkmak zorunda kalırsanız mutlaka koruyucu krem kullanmalısınız.
ağdadan sonra ne yapılır
Ağda yapılan bölgelerde gözenekler açık olduğu için mikrop kapma olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle ağda yapılan bölgelerin temiz tutulmasına özen gösterilmelidir. Banyo yapmak, kese yapmak, denize girmek, havuza girmek ya da saunaya girmek sakıncalıdır. Ağda öncesi ve sonrası yapılacak bakımlara dikkat ederek istenmeyen tüylerinizden kurtulabilirsiniz. Hijyene önem verilerek son zamanlarda kullanılıp atılan spatula ve bezler hijyen sağlamaktadır. Sir ağda sonrası bacaklar ağda yağları ile temizlendikten sonra yıkanmaktadır. Temiz ve pürüzsüz bir cilt için ağda en kolay yöntemlerden biridir.

İlgili aramalar: ağdadan sonra ne yapmalı? ağda sonrası ne yapılır? ağda yaptırdıktan sonra nasıl bakım yapılır? ağda sonrası bakımı nasıl olur?