9 Mayıs 2014 Cuma

Gebeliğin Etkileri

Sponsorlu Bağlantılar:

Gebeliğin Etkileri

Gebelik özellikle bayanları çok derinden etkileyen ve bu esnada bütün duygularının ön plana çıktığı bir evredir. Bayanlar genellikle gebelik halinde psikolojik olarak da destek almalıdırlar. Çünkü bu dönemde her söyleneni daha fazla duygusal olarak almakta ve söylenebilecek ufacık bir lafa karşı bile çok çabuk etkilenebilmektedir.

Bayanlar iki can taşıdıkları gebelik dönemlerinde hassas oldukları için anneye söylenecek sözlere çok dikkat etmek gerekmektedir. Kötü sözlerden kaçınılmalı ve yapılacak olan hareketlerimize bile çok dikkat etmeliyiz. Ayrıca bu durumların dışında bayanlar bu dönemlerde sürekli olarak isteklerde bulunabilirler. Bu istekler mutlaka yerine getirilmelidir. Çünkü bu durumlarda bayanların herhangi bir isteğinin yapılmaması halinde bayanların direk olarak etkileneceği ve bu durumda herhangi bir etkilenme sonucunda doğacak olan çocuğunda etkileneceğini bildiğimiz için mutlaka gebelik döneminde istediklerini yerine getirmeliyiz. Gebelik döneminde hassas olan bayanlara mutlaka ufak sürprizler yapılmalı ve gönülleri hoş tutulmalıdır. Çünkü annenin mutlu olması bebeğin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Başka bir etki ise bayanlarda kilo alma problemi olacaktır. Kilo alma problemini bayanlara yansıtmamamız en önemli husustur. Çünkü bayanların mümkün olduğunca moralinin yüksek tutulması gerekmektedir. Gebelik dönemi bayanların aldığı kilolarla ilgili herhangi bir takıntısı oluştuğunda bunu gidermek için onlara iltifat etmeyi denemeniz gerekmektedir. Bunu yapmanız eşinizin ve doğacak olan çocuğunuzun sağlığı için daha yararlı olacaktır.