1 Mayıs 2014 Perşembe

Kadınlarda Yumurta Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kadınlarda Yumurta Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Kadınlarda üreme hücresine yumurta adı verilir. Bu yumurta dondurup saklanabilme özelliği sağlamaktadır. Yumurta hücreleri daha sonra istenildiğinde kullanılmaya devam edilebilir. Kadınların yumurta üretimi doğumdan sonra da devam etmektedir. Bu yumurta üretimi menepoza kadar devam etmektedir. Bu yumurtalardan alınan örnekler saklanırsa istenilen zamanda tüp bebek yöntemi ile tekrar kullanılabilmektedir. Yumurta aslında bir hücredir. Yani vücudun bir parçasıdır. Vücudumuzun en büyük hücresi olan yumurta dondurulduktan sonra yıllarca bozulmadan saklanabilmektedir. Bu işlemler sonucunda yıllar sonra tekrar kullanılmak için çözme işlemi yapılarak tekrar kullanılabilir hale getirilmektedir. Bu çözme işleminden sonra tüp bebek tedavi yöntemi ile yumurta erkekten alınan sperm ile döllenir ve yumurta artık anne rahmine yerleştirilerek gelişim süreci başlar.
kadınlarda yumurta dondurma nasıl yapılır
Yumurta dondurma işlemi genellikle ani dondurmalar ile yapılmaktadır ve yumurta ne kadar hızlı dondurulursa o kadar sağlıklı kalmakta ve yıllarca kendini koruyabilmektedir. Bu yöntem genellikle kullanılmamaktadır. Fakat ileride risk oluşturabilecek bir durum düşünüldüğünde Bu koşulda mutlaka kadından alınan yumurta dondurulmalıdır. İleride erken menopoz olacak bir ihtimal var ise bu nedenden dolayı dikkatli olunmalı ve mutlaka bu işlem yapılmalıdır.

Yumurta dondurma işlemi genelde erken yaşlarda yaptırılırsa daha garanti olur çünkü doğurganlık yaş ilerledikçe azalmaktadır. Bu nedenden dolayı ne kadar erken yumurta dondurulursa çocuk olması o kadar kolay ve daha az maliyetli olur.