25 Mayıs 2014 Pazar

Gebelik Çatlaklarına Ne Sürülür?

Sponsorlu Bağlantılar:

Gebelik Çatlaklarına Ne Sürülür?

Hamilelik süresinde çoğu bayanın en çok şikayet ettikleri konuların başında özellikle karın bölgesinde yaşanan çatlaklar gelmektedir. Bu çatlaklar anne adaylarında kötü bir görüntü oluşturduğu için psikolojik olarak rahatsızlık vermektedir. Bu durumu önlemek ve çatlakların oluşumunu gidermek için anne adaylarının en çok kullandıkları yöntem kozmetik kremlerdir. Bu kremler sayesinde cildin nem oranı arttırılabilmekte ve derinin esneme kabiliyeti arttırılarak çatlakların oluşumu önlenebilmektedir. Hatta piyasada birçok ünlü kozmetik şirketine ait olan kremler sadece bu amaç için üretilmişlerdir. Genel olarak çatlak önleme kremi olarak adlandırılan bu kremler, cildin esneyebilme oranını maksimum seviyeye çıkarabilmektedirler.
gebelik çatlaklarına ne sürülür, hamilelik çatlaklarına ne sürülür
Tüm dünya üzerinde hamile bayanların çatlakları önlemedeki en büyük yardımcıları kakao yağıdır. Doğal bir yöntem olmasıyla ve nemlendirici özelliği sayesinde kakao yağı kullanılmaktadır. Kakao yağını çatlakların oluşabileceği bölgelere sürerek derinizin nem oranını koruyabilirsiniz ve çatlakları önleyebilirsiniz.

Çatlakları önlemenin en önemli yollarından birisi hiç kuşkusuz vücudun su oranını korumaktır. Bu yüzden hamile bayanlara en çok önerilen şey günlük hayatta bol bolsu içmeleridir. Tahmin edebileceğiniz gibi vücutta suya en çok ihtiyacı olan bölgemiz derilerimizdir ve özellikle hamilelik döneminde kesinlikle derinin su oranı korunmalıdır.

Hamilelik süresince cilde zeytinyağı, jojoba yağı ve kakao yağı ile birlikte masaj yapmak olumlu etkiler doğuracaktır. Özellikle karnın en gerildiği bölgelere bu yağlar ile birlikte düzenli olarak masaj yapmak gebelik çatlaklarının oluşmamasına ve giderilmesine yardımcı olacaktır.