17 Mayıs 2014 Cumartesi

Hamilelikte Dondurma Yenir Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Dondurma Yenir Mi?

Hamilelik özel bir dönemdir ve kadınlar bu dönemde kendilerinin özel olduklarının farkına varılmasını ve bu dönemdeki isteklerine cevap verilmesini ister. Hamilelikte kadınların canı değişik yiyecek ve içecekler çekebilir. Biz buna aşerme diyoruz. Dondurma normal zamanda bile severek yenilen bir yiyecektir. Hamilelik döneminde bu istek daha da artar. Zaten hamilelikte dondurmaya aşeren kadınların sayısı oldukça fazladır.
hamilelikte dondurma yenir mi, gebelikte dondurma yemenin sakıncası var mı, hamileyken dondurma yenilir mi
Peki Hamilelikte Dordurma Yemenin Sakıncası Var Mı?

Dondurma sütten yapılan bir çeşit soğuk tatlıdır. Sütten yapıldığı için içerisinde protein ve kalsiyum bulundurur. Kalsiyum, anne karnındaki bebeğin kemik gelişimi için faydalıdır. Ayrıca içerdiği protein ile de bebeğin temel beslenme ihtiyacı karşılanır. Enerji bakımından da zengin bir yiyecektir. Bu bakımdan annenin ihtiyacı olan enerjiyi alamadığında onun için iyi bir destekleyici olacaktır. Hamilelikte dondurma yemek; doğru zamanda, doğru miktarlarda ve doğru ürünle yapılırsa faydalıdır. Doğru üründen kastımız dondurmaların temizliği ve çeşitliliğidir. Bazı dondurmalar su, şeker ve gıda boyasından ibarettir. Bu tür meybuz tarzı dondurmaların anne için bir faydası yoktur aksine buzlu oldukları için üşütüp hasta olmalarına neden olabilir. Ambalajsız açık satılan dondurmalar da tercih edilmemelidir. Dondurmayı abartmamak haftada 1-2 defa yemek gerekir. Her gün yenirse gereksiz kalori alımına dolayısıyla aşırı kilo almaya neden olabilir. Ayrıca yine dondurmayı canımızın her istediği saatte değil günün belli saatlerinde yemek gerekir. Gece dondurma yememek ve gündüz ise yemekten en az 2 saat geçtikten sonra yenmelidir. Açken yenilen bir dondurma kan şekerinin yükselmesine neden olacaktır. Bu da beraberinde başka rahatsızlıkları ortaya çıkarabilir. Ayrıca dondurmayı dolaptan çıkarttıktan sonra 5 dakika bekletip sonra tüketmek daha faydalıdır. Çok soğuk bir dondurma üşütüp hasta olmamıza ya da boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklara neden olabilir.

İlgili aramalar: hamilelikte dondurma yenir mi? gebelikte dondurma yemenin sakıncası var mı? hamileyken dondurma yenilir mi?