23 Mayıs 2014 Cuma

Hamilelikte Vücutta Çatlaklar Neden Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Vücutta Çatlaklar Neden Olur?

Hamilelikte anne adaylarının en çok şikayet ettiği konulardan birisi de vücutta çatlak oluşmasıdır. Eğer hamilelik döneminde kilo alımınıza dikkat ederseniz ve kısa sürelerde aşırı kilo almamaya özen gösterirseniz bu çatlak oluşumları daha az olur. Bunun yanında bu alanda yararlı olan pek çok ürün piyasada bulunmaktadır. Bu ürünleri uzman bir doktora danışarak kullanabilir ve çatlak oluşumunu azaltabilirsiniz.
gebelikte cilt çatlakları, hamilelikte cilt sorunları
Vücutta oluşan çatlakların ana sebebi hiç kuşkusuz deri altındaki dokuların ani şekilde büyümesi ve gelişmesidir. Bu gelişme eğer derinin büyümesinden daha hızlı olursa deri üzerinde çatlaklar oluşur. Her insanın derisinin belli bir esneme kapasitesi vardır ve eğer deri altındaki dokular bu esneme kapasitesinin üstünde gelişirse, deri yeteri kadar vücudu saramaz hale gelir ve belirli yerlerden ayrılır. Bu ayrılma sonucunda doğal olarak vücut tarafından bu bölgeler onarma dokusu ile doldurulmaktadır. Bu onarma dokusunun rengi deri rengine göre biraz daha açık renkli olur ve o kısımda bir çatlak olduğu gözle görülebilir. Hamilelik dönemi çatlakları hızlı kilo almanın bir sonucudur.



Hamilelik dönemi çatlaklarını önlemek için yapılması gereken en önemli şey bu dönemde kilo alımını 8 ile 13 kilo arasında tutmaktır. Bunun yanında çeşitli ürünlerle deriyi besleyerek ve esnemesini sağlayarak çatlak oluşumu en aza indirilebilir. Özellikle A vitamini bakımından zengin olan kozmetik ürünleri deride çatlak oluşumunu büyük ölçüde önlemektedir.