24 Mayıs 2014 Cumartesi

Hamilelikte Oluşan Varisler Nasıl Geçer?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Oluşan Varisler Nasıl Geçer?

Hamilelik süresince anne adaylarının dert ettiği konulardan birisi de bacaklarda oluşan varislerdir. Peki, hamilelikte oluşan varisler nasıl geçer ve neler yapılabilir, bu konular hakkında biraz bahsedelim.

- Öncelikle özellikle sabahları şiddetli biçimde varis ağrısı çekmekteyseniz, piyasada bu iş için özel olarak üretilmiş varis çoraplarından kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu çoraplar özel tasarımları sayesinde bacak bölgelerinde kanın toplanmasını önlemektedir.

- Eğer hamilelik süresince çalışmak durumundaysanız ve masa başı bir işte çalışıyorsanız bu durum da yine varis oluşumuna neden olacaktır. Çünkü sürekli olarak özellikle de bacakları çapraz yaparak oturmak kan akışını yavaşlatacaktır. Bu yüzden otururken mümkün olduğunca sandalyenizin baldırınızı kesecek biçimde olmamasına dikkat ediniz. Bu oturuş şekli ana damarları tıkayarak kan akımını düşürecektir ve varislerin oluşmasına neden olacaktır.

- Varislerinizin geçmesini istiyorsanız mümkün olduğunca fazla yürüyüş yapmanız gerekmektedir. Bu yürüyüşler sayesinde kan dolaşımı hızlanacak ve var olan varisler tedavi edilecektir. Fakat bu yürüyüşleri yaparken büyük darbeli adımlar atmamaya özen göstermeniz gerekmektedir, çünkü varislerin bulunduğu bölgelere gelen şiddetli darbeler varislerin yırtılmasına ve tedavi imkanının zorlaşmasına neden olabilmektedir.

- Varis tedavileri için son zamanlarda özellikle bitkisel kaynaklı ve doğal olan bazı tablet ilaçlar kullanılmaktadır. Hamileliğin özellikle 3. Ve 4. Ayları geçtikten sonra doktor kontrolünde kullanılabilen bu ilaçlar varis tedavisinde oldukça büyük kolaylıklar sağlamaktadırlar.

- Hamilelik dönemi bittikten sonra genellikle varisler 2-3 hafta içerisinde kaybolmaktadırlar. Fakat bazı durumlarda bu varisler kaybolmayabilir. Böyle bir durum karşısında lazer ve ameliyat tedavileri sayesinde bu varisler giderilebilir.