26 Mayıs 2014 Pazartesi

Hamilelikte Burun Kanaması

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Burun Kanaması

Hamilelik süresince bayanlar birçok sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirler. Bunlardan bir tanesi burun kanamasıdır. Burun kanaması sıklıkla görülen bir durum değildir ve bu nedenle her hamilelikte görülmez. Burun kanaması iki ya da üç damla görülebileceği gibi zamanla şiddetini artırabilir. Hamilelik dönemlerinde oluşan burun kanamalarına normal dönemden daha fazla rastlanır. Bunun oluşum sebebi ise hamilelik döneminde anne ve bebeğin damarlarında ki kanın artış göstermesidir. Bu damarlarda ki kan miktarının artması anne ve bebeğin sağlığı açısından önemlidir.

Damarlarda ki kanın artış göstermesi normalden daha fazla basınç sağlayarak burun mukozası içinde yer alan kılcal damarları olumsuz şekilde etkilemektedir. Bu olumsuz etkilenmenin sonucu ise kılcal damarların basınca dayanamayarak damar duvarını zedelemesi ve yırtılmasına sebep olmaktadır. Bunun yanında mukozanın sürekli olarak silinmesi ya da fazla kuru bırakılması burun kanamasına neden olmaktadır. Hamilelik durumu geçinceye kadar sigara içmemekte fayda vardır çünkü sigara burun kuruluğuna neden olarak damarları inceltmektedir. Hem annenin hem bebeğin bu dönemi sorunsuz yaşaması için annenin bulunduğu ortamlarda sigara içilmemesi gerekmektedir.
gebelikte burun kanaması
Hamilelik dönemlerinde burun kanamasından dolayı annelerin tedirgin olmaması gerekir. Çünkü bu olayın ne anne adayına ne de bebeğe bir zararı yoktur. Burun kanamalarını azaltmak istiyorsak sigaradan uzak durmalı, açık ve temiz havası olan yerlerde bulunulmalı, bol miktarda sebze ve meyve tüketmeliyiz. Böylece olası burun kanamalarını azaltabiliriz.