3 Mayıs 2014 Cumartesi

Hamilelikte Tırnak Kırılması

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Tırnak Kırılması

Hamilelik döneminde vücut hormon dengesindeki değişiklikten dolayı kimi hanımlarda tırnaklar hızlı bir şekilde uzar. Tırnakların hızlı uzaması sonucu tırnaklar yeteri sağlamlığa sahip olmayabilir, tırnaklarda incelme ve kırılmalar görülebilir. Doğum sonrası kendiliğinden eski haline dönecek bu durum için bazı önlemler almak mümkündür.

Gebelikte tırnak kırılmasından şikayet ediyorsanız öncelikle beslenmenize önem vermeniz gerekir. Tekdüze beslenmek yerine dengeli beslenmek hem sizin sağlığınız hem de bebeğinizin sağlığı için oldukça önemlidir. Şimdi tırnaklar için neler yapabileceğimize bir bakalım.
hamilelikte tırnak kırılması, gebelikte tırnak kırılması
Aslında bir B grubu vitamin olan Biotin ya da H vitamini olarak bildiğimiz cildi, saçları ve tırnakları güçlendirip güzelleştiren vitamini doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz. Fındık, ceviz, badem, soya fasulyesi, yumurta, mantar, muz, avokado, et, tavuk, mantar, kuruyemişler, kaşar peyniri, süt ve tahıllı yiyeceklerde bulunan bu vitamini yeteri kadar aldığınızdan emin olun. Kalsiyum ve biotin desteği oldukça iyi gelecektir.

Tırnaklar için özel olarak üretilmiş bazı nemlendirici kremleri kullanmak tırnaklarınızın daha esnek olmasını sağlar. Böylece kırılmalar önemli ölçüde azalacaktır.

Ayrıca bu dönemde; tırnaklarınızı ısırıyor ya da yiyorsanız bu kötü ve bir hanımefendiye yakışmayan alışkanlıklardan hemen sonsuza dek vazgeçin. Elinizde çok fazla deterjan ve sabun gibi kimyasallara maruz bırakmayın. Elleriniz ve tırnaklarınız her daim kuru ve temiz olsun. Hamilelikte tırnak kırılması sorunu için tırnaklarınızı da fazla uzatmayın çünkü tırnaklar ne kadar uzun olursa o kadar kolay kırılır. Yatağınıza uyumak için girmeden bir 5 dakika önce tırnaklarınıza bir bakım kremi sürün.