23 Mayıs 2014 Cuma

Hamilelikte Sivilceler Nasıl Geçer?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Sivilceler Nasıl Geçer?

Hamilelik döneminde olan bayanlar genellikle oldukça fazla stres hormonu salgılar. Bu hormon dengesinin hamilelik süresince değişmesinden dolayı bayanların ciltlerinde anormal değişimler yaşanır. İşte bu değişimlerin en belirgin olanlarından bir tanesi de sivilcelerdir. Hormonların fazla miktarda salgılanması yüzünden cilt altında yağ tabakası fazlalaşır ve bu yüzden cilt yüzeyi sivilceleşir. Bu sivilceleşme miktarı kişiden kişiye göre değişmektedir.
gebelikte sivilce nasıl geçer
Hamile olan bir bayanın bu dönem bitene kadar ilaç kullanması bebeği açısından tehlikeli olacağı için bu sivilcelerle doğal yollardan baş etmesi gerekmektedir. Özellikle hamileliğin 3. Ve 4. Aylarından itibaren hamile bayanların ilaç kullanması sakıncalıdır ve bu dönemde sivilce problemiyle karşılaşan bayanların en çok sordukları sorular arasında Hamilelikte sivilceler nasıl geçer? gelmektedir. Bu durumda yapılması gereken ilk şey hiç şüphesiz yağlanmanın fazla olduğu bölgelerin mümkün olduğunca kuru ve temiz kalmasını sağlamaktır. Bunun yanında hamile bayanların özellikle sivilce olan yerlere makyaj yapmamaları, kozmetik ürünler kullanmamaları önerilmektedir.

Hamilelik döneminde cilde uygulanacak ürünlerin yağsız olmalarına dikkat etmek gerekmektedir. Bunun yanında yüzde oluşan sivilceler kesinlikle patlatılmamalı, sıkılmamalı ve bebeğe zarar getirmeyecek şekilde sivilceyi yatıştıracak ürünler uygulanmalıdır. Hamilelikte ilk 16 hafta geçtikten sonra yani 4. Ayın sonunda uzman bir doktora danışılabilir ve doktor gözetiminde sivilce tedavisi uygulanabilir. Fakat bu zamandan önce kesinlikle hamile bayanların kendi kafalarına göre ilaç kullanmamaları gerekmektedir.