4 Mayıs 2014 Pazar

Hamilelikte Tırnak Morarması

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Tırnak Morarması

Hamilelik döneminde tırnaklarda morarma sık rastlanılan bir durum değildir ve hamilelikle ilişkilendirilmesi oldukça zordur. Tırnaklarda morarma var ise genellikle hamilelik dışında başka bir nedenden dolayıdır fakat bebeğin gelişimiyle birlikte içeride organlara ve damarlara yapacağı basınç da buna neden oluyor olabilir. Bebeğin baskısıyla olma ihtimali epey düşüktür. Bu sebeple hamilelikte tırnak morarmasından ziyade tırnak morarmasının genel sebeplerine bakalım.

Eğer tırnağınızı sert bir şekilde bir yere çarpar, darbeye maruz bırakır ya da kapı arası ve benzeri bir yerde sıkıştırırsanız morarır. Bu tip morarmalar bir süre sonra kendiliğinden iyileşir. Sadece iyileşme sürecini hızlandırmak için doktora gidebilirsiniz.

Tırnakta morarmanın diğer önemli bir nedeni tırnakların olduğu bölgedeki kan dolaşımının bozulmasıdır. Buna bebeğin içeride yapmış olduğu baskı sebep oluyor olabilir.
hamilelikte tırnak morarması, gebelikte tırnaklarda morarma
Astım ve bronşit gibi solunum hastalıkları da tırnak morarması nedenleri arasındadır. Bu kişiler vücutlarına yeterli oksijeni alamazlar ve bunun bir sonucu olarak kan değerleri kötüleşir. Yeteri oksijeni bulundurmayan kan da sadece tırnaklarda değil tüm vücutta morarmalara sebep olabilir.

Bunların dışında tırnak morarması ihmal edilmemesi gereken bir sağlık sorununun işareti olabilir. Özellikle hamilelikte tırnak morarması olduğunda bu sorunu derhal doktorunuza bildirin. Sizden bazı tetkikler isteyip morarmanın nedenini araştırmak isteyecektir.