30 Kasım 2010 Salı

Kanser Kayıt Birimi Form Listesi

Sponsorlu Bağlantılar:

Kanser Kayıt Birimi Form Listesi

Kanser hastalarının aylık dönem kayıtlarının tutulduğu form örneğidir.
Form üzerindeki alanlar:
DÖNEMİ (AY)
SIRA NO
HASTA ADI SOYADI
TANISI

--> BİLGİ FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Kanser Kayıt Birimi Form Listesini İndirmek İçin Burayı Tıklayın

Kan Bağışçılarının Uygunluk Kriterleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Kan Bağışçılarının Uygunluk Şartları

Donörlerde kan bağışı gerekli şartların bulunup bulunmadığının kontrolünü yapmak amacıyla hazırlanmış form örneğidir.

Bu kriterler otolog bağışlara uygulanmaz. Geçici ve kalıcı red kriterleri güncel rehberde belirtildiği şekilde değerlendirilir.
Özel durumlarda aşağıdaki kriterlere uymayan bireysel bağışlara hizmet biriminin sorumlu doktoru tarafından izin verilir. Bu tür durumlar, açık biçimde kaydedilir ve bu Yönetmeliğin Madde 15-hizmet birimindeki kalite sistemi, Madde 16-Dokümantasyon ile ilgili hükümleri çerçevesinde kalite yönetimi şartlarına tabi olur.

--> BİLGİ FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Kan Bağışçılarının Uygunluk Kriterleri Formunu İndirmek İçin Burayı Tıklayın

Hasta Refakatçi Talep Raporu

Sponsorlu Bağlantılar:

Hasta Refakatçi Talep Raporu Örneği


Hastanemiz …………………………...…  Servisinde………………………… Protokol numarası ve …………............................... teşhisiyle yatan ..……………………………………. adlı hastanın yanında taburcu olana kadar refakatçi kalması uygundur.

Refakat başlayış tarihi: …/…/ 20....
Refakat bitiş tarihi      : …/…/ 20....

Sorumlu Hemşire                                                                                                      Servis Doktoru

                                                                                  OLUR
…/…/ 20....

BAŞTABİP


--> BİLGİ FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Hasta Refakatçi Talep Raporu Örneğini İndirmek İçin Burayı Tıklayın

Epikriz Raporu (Hasta Bilgilendirme Formu)

Sponsorlu Bağlantılar:

Epikriz Raporu Örneği(Hasta Bilgilendirme Formu)

Hastanın gelişiyle ilgili öyküsünün alındığı, tanı ve tedavi sürecine ilişkin bilgilerin tutulduğu form örneğidir.

--> BİLGİ FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Epikriz Raporu Örneğini İndirmek İçin Burayı Tıklayın

Kıymık Nasıl Çıkartılır? Kıymık Batması

Sponsorlu Bağlantılar:

Eğer vücuda batan kıymığın dış yüzeyde görünen bir ucu yoksa mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna giderek gerekli müdahalenin yapılması sağlanmalıdır. Eğer batan kıymığın bir kısmı doku dışında kalıyorsa çıkarabilirsiniz fakat kıymığı çıkarırken dikkat etmememiz gereken unsurlar vardır. Öncelikle bir eldiven yardımıyla çıkartmamızda fayda vardır. Bu iş için kullanacağımız cımbız da steril olmalıdır. Steril değilse sterilize işlemi için ucunu 10 sn kadar ateşte tutup soğumasını beklemeniz yeterlidir. Kıymık çıkartılırken uç kısında çekilmemelidir aksi halde kopabilir. Tutabildiğimiz en dip kısımdan tutup çekmeliyiz.

Kıymık tamamıyla deri içerisindeyse ve çıkartmak istiyorsanız bir iğneyle yardımıyla öncelikle kıymığın uç noktasına kadar bir yol açın. Bu işlemden önce yine 10 sn kadar iğnenin ucunu ateşte bekletip sterilize ediyoruz. Daha sonra cımbızla aynı şekilde dip kısımdan bastırıp çekerek kıymığı çıkartın. Çıkarttıktan sonra yara yüzeyi antiseptikle temizleyin antiseptiği 24 saat yara üstünde bırakın veya yarayı gazlı bezle kapatın.

Konuyla ilgili aramalar: kıymık batması , kıymık nasıl çıkartılır , elime kıymık battı nasıl çıkartabilirim , kıymık batmasında ne yapılır , parmağıma kıymık battı , ayağıma kıymık battı

hastaneciyiz.blogspot.com

Pansuman Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Pansuman Nedir?

Pansuman, kanamayı durdurmak ve yaralı bölgeyi enfeksiyon ve mikroplardan korumak için cilt üzerinden çeşitli malzemelerle yapılan müdahalelerdir. Pansuman için farklı türde bandajlar kullanılabilir ve farklı bandaj sarma teknikleri uygulanabilir.

Pansuman Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pansumanın başarılı olması için hijyen kurallarına mutlaka uymalısınız. Böylece bulaşmaların önüne geçebilir, yetkili kişiler olay yerine gelene kadar hastayı geçici de olsa korumuş olursunuz.

Pansuman yaparken eldiven takın: İlk yardım çantalarında bulunan, bu iş için üretilmiş eldivenler hem işinizi daha çabuk yapmanızı sağlar, hem de pansuman için steril ortam oluşturur. Bandaj yaparken doğru büyüklükte sargı seçmeye özen gösteriniz.

Yarayı tamamen kapatın: Hava, bakterilerin yaraya ulaşmasına neden olan etkenlerden biridir. Yaranın havayla temas ettiği yerlerin tümünü bandajla kapatmalısınız. Doğru büyüklükte sargı seçerek bunu kolayca başarabilirsiniz.

Yaraya dokunmayın: Eğer eldiveniniz yoksa pansumana başlamadan önce, bulaşıyı önlemek için ellerinizi mutlaka yıkamalısınız. Ancak yine de önceliğiniz yaraya ne olursa olsun dokunmamak olmalı. Yaranın bittiği yerlerden ilerlemek daha doğrudur.

Pansumanı kaydırmayın: Pansuman kayar ve yerinden oynarsa eski yerine getirmek yerine yeni bir pansuman ve sargı yapın. Eğer yarada kan sızıntısı varsa eski pansumanı kesinlikle kaldırmayın. Üzerine daha büyük ve kanamayı tamamiyle kapatan bir sargı ile müdahale edin.

Konuyla ilgili aramalar: pansuman nasıl yapılır? , pansuman yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? , pansuman nedir?

E-Devlet Şifresi Almak Videolu Anlatım

Sponsorlu Bağlantılar:

HaberTürk TV'de E-Devlet Hizmetleri ve E-Devlet Şifresi almakla ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.



Konuyla ilgili aramalar: e devlet şifresi nereden alınır, e devlet şifresi nasıl alınır , e devlet uygulamaları , e devlet video

Çarpma Sonrası Oluşan Morluk Nasıl Geçer? Nasıl iyileşir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Çarpma sonrası oluşan morluklar "hematom" diye adlandırılır. Çarpmanın şiddetiyle derinin altındaki kılcal damarların kopmasıyla kan birikintisi oluşur. Hematom sonucu bölge şişer, kızar ve morarma oluşur, ağrır. Kılcal damarlardaki Kanama devam ettiği sürece şişme devam eder.

Hematom büyümesini 5-10 dk gibi bir sürede tamamlar ve böylelikle şişme de durur. Çarpma sonrasında yapılacak en uygun hareket moraran bölgeye soğuk uygulama yapmaktır. Bunun için buz torbası kullanabilirsiniz. Soğuk, hematomun büyümesini durdurup, ağrıyı azaltır, Yaklaşık 30 dk sonra ağrı tamamiyle kesilir. Fakat daha sonrasında bölge morarır. 6-7 gün sonra sarımsı - yeşilimsi bir renk alır, şiş gittikçe azalır ve bölgede toplanmış kan tam olarak vücut tarafından emilince ortadan kaybolur.

Hematomun 1. günden sonraki tedavisinde lokal heparinli pomatlar kullanılabilir. Ancak bölgesel tedavi yapılmasa bile hematomlar ortalama 15 - 20 gün içinde iyileşirler. Parmak ve tırnak sıkışmasında da hematom oluşabilir. Yine bölgeyi soğutmak en doğru harekettir. Tırnak altında oluşan hematomların cerrahi yolla boşaltılması ağrıyı hemen durdurur, iyileşmeyi kolaylaştırır.

Konuyla ilgili aramalar: çarpma sonrası oluşan morluk nasıl geçer, çarpma sonrası morluklara ne iyi gelir , hematom nedir , tırnak sıkışması sonucu oluşan morluk , parmak sıkışması sonucunda oluşan kızarıklık tedavisi , morluk , tırnak altı sıkışma morarması , morluk nasıl iyileşir

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır? E-Devlet Şifresiyle Neler Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

PTT şubelerine başvurarak, nüfus cüzdanınızı gösterip, 1 TL. karşılığında "E-DEVLET ŞİFRESİ" alabilirsiniz. E-devlet şifrelerini aldıktan sonra bilgisayar başına geçerek bir çok resmi işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

* Vatandaşlar, www.turkiye.gov.tr adresine girdikleri zaman giriş yöntemi olarak mobil imzayı seçmeleri durumunda TC Kimlik numaraları ve cep telefonu numaralarını girecekler.

* Taahhütnameyi okuyup ekrandaki “İMZALA” tuşuna basan vatandaş, elektronik olarak imzalanacak belgeler imzalanmak üzere GSM şebekesi üzerinden SIM kartına gönderilecek.

* İmzalama talebi SIM kartına gelen kullanıcılar, telefon ekranında otomatik olarak açılan bir ekranda imzalanacak işleme ait açıklama metnini görecek. Onaylamak için “tamam” seçeneği seçilecek.

* İşlemi tamamlamak için mobil imza şifresi girilecek, şifre doğru girildiğinde cep telefonuna “Size ulaşan imzalama talebini imzaladınız ve geri gönderdiniz. İmza attığınız işleminize, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz” şeklinde bir mesaj gelecek ve hizmetlerden yararlanmaya anında başlanacak.

E-DEVLET ŞİFRESİYLE YAPABİLECEKLERİNİZ:

* SSK prim ödemeleri
* Araç ve sürücü belgesi sorgulama
* Ticarî araç ve vergi levhası sorgulama,
* Varsa okuyan çocuklarınızın durumları
* Size açılan bir dava varsa, durumunuzu, nerede ve kim tarafından açıldığını öğrenebiliyorsunuz. Böylece, mahkeme süreci, zaman ve iş kaybı ortadan kalkıyor.
* Tüketici şikâyetleri. Her türlü şikâyet hakem heyetlerine internet üzerinden ulaştırılıyor.
* Günlük hava tahmini
* Döviz Kurları

Sistem üzerinden birçok resmi kuruma başvuru yapılabiliyor.
Sanayi ve Tarım Bakanlıkları'nın kredi olanakları, destekleri sorgulanıp izlenebilmekte.

Konuyla ilgili aramalar: e devlet nedir? e-devlet şifresiyle ne yapılır , edevlet şifresinle neler yapılabilir , e-devlet şifresi nedir? , e devlet şifresi nasıl alınır?

hastaneciyiz.blogspot.com

SSK Sicil No Öğrenme, Sorgulama, Bulma

Sponsorlu Bağlantılar:

Devletin resmi sitesi olan Turkiye.gov.tr üzerindeki "Sgk Tescil Kaydı Sorgulama" alanına girerek ssk sicil numaranızı öğrenebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için "TC Kimlik Numaranız" ve "E-Devlet şifreniz" gerekmektedir. Aşağıdaki adrese tıklayarak sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

SSK SİCİL NO SORGULAMA

ÖNEMLİ BİLGİ: E-Devlet şifreniz yoksa, SSK Hizmet Dökümü Sorgulaması hizmetinden yararlanabilmek için size en yakın PTT şubesine, üzerinde TC Kimlik Numaranız olan kimliğiniz ile gidip TC Kimlik No'nuzu bildirerek, 1 TL karşılığında "e-Devlet şifresi" almanız gerekmektedir.

Konuyla ilgili aramalar: SSK Tescil Kaydı Sorgulama , sgk tescil kaydı sorgulama , ssk sicil no sorgulama , ssk sicil numarası bulma , öğrenme , ssk sicil no öğrenme , ssk sicil sorgulama , sgk sicil sorgula

SSK Hizmet Dökümü, Ssk sorgulama, SGK Prim Sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar:

Güvenlik gerekçesiyle artık ssk sicil numarası sorgulama, ssk hizmet dökümü alma gibi işlemler devletin resmi sitesi olan Turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılmaktadır. Yani bundan böyle ssk hizmet dökümü almak için ve birçok işlem için tc kimlik numarasının yanısıra e-devlet şifresi de girmeniz gerekmektedir.

SSK Hizmet Dökümü Sorgulaması hizmetinden yararlanabilmek için size en yakın PTT şubesine, üzerinde TC Kimlik Numaranız olan kimliğiniz ile gidip TC Kimlik No'nuzu bildirerek, 1 TL karşılığında "e-Devlet şifresi" almanız gerekmektedir.

E-Devlet şifresiyle SSK sorgulaması için aşağıdaki adres linkine tıklayınız.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA (TC KİMLİK NUMARASI İLE)

SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA (SSK SİCİL NUMARASI İLE)


Konuyla ilgili aramalar: ssk sorgulama , ssk prim sorgulama, ssk hizmet dökümü , ssk sorgu , ssk sorgulaması , ssk emeklilik sorgulama , ssk hizmet , ssk , sgk sorgula , sgk hizmet dökümü , sgk emekli

Pansuman Nedir? Pansuman Nasıl Yapılır? Pansuman Türleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Pansuman Nasıl Yapılır ve Çeşitleri

Pansuman Nasıl Yapılır?

Pansuman Nedir: Yaralı her çeşit dış etken­lerden ve mikropla bulaşma sonucu iltihaplanmadan koruyan, yara­dan gelen kan ve cerahat gibi sıvıla­rı emen, gerektiğinde yara üzerine ve etrafına basınç uygulanmasını sağlayan ve bazı ilâçların yara üzerine uygulanmasını kolaylaştı­ran çeşitli mikropsuz (steril) materyallere pansuman mater­yali ve yapılan bu yara bakımı­na da "pansuman" denir.

Pansuman; Fransız­ca bir kelime olup “Pansemet” kelimesin­den gelir. “Yara bakımı” demektir.

Pansumanın Amacı: Pansuman çeşit­li amaçlarla yapılır.
Çoğu kez vücut dışında kanama olan yaralarda kanamaların durdurul­ması, yara üzerine kuru bir pansumanın (pansuman materyali) konup el­le basınç yapılması ya da sargı bezi ile sıkıca sarılıp basınç uygula­ması ile sağlanır. Bu işleme “basınçlı pansuman” de­nir.
Yara yüzeyinden ya da deriden cerahat ve kan gele­bilir. Vücudun bir yerindeki apse vücut yüzeyine açılmış olabilir. Bu durumlarda ya­ra yüzeyine konan pansuman bunları emer yaradan uzak­laştırır.
Pansuman, yara­yı dış etkilerden koruduğu gibi hastanın elbi­se ve yatak çarşaflarının da kirlenmesi­nin önüne geçer.
Yine pansuman ile ya­ra üzerine ilâç uygulanması kolay olmakta­dır.
Yanık yerin uy­gun bir pansumanla örtülmesi sonucu hava ile ilişkisi kesil­diğinden ağrı çok olmaz serum denen kan sıvısının kaybı azalır. Yanık yeri­ni dışarıdan gelen mikroplarla bulaşması sonucu iltihaplanması ön­lenmiş olur.
Gerek yumu­şak pansuman gerekse alçı ya da benzeri tespit malzeme­si ile vücudun o bölgesini dinlendir­mek imkânı da vardır.
Sıcak ya da soğuk pansuman uygu­lanabilir.
Yara olmasını önleyi­ci olarak kullanılabilir. Özellikle ayakkabı vurması sonucu olan yaraların olması­nı önlemek ve tedavi için yumuşak sünger yapısın­da yapışkan tabakalar kullanılır.

Pansuman Çeşitleri:

A- Yapılan pansumanın özelliğine göre üç çeşit pansu­man vardır.

1- Koruyucu Pansuman: Yarayı dış ortam­dan korumak için yapılır. Genellikle yarada akıntı veya kanama yoktur. Dışarıdan yara içine mikropların gir­mesi önlenir.
2- Emici Pansuman: Yara­dan gelen akıntının emilmesini sağ­layan pansumandır.
3- Basınçlı Pansuman: Yaradan gelen kanamayı durdur­mak, yarada ve etrafındaki şişliği azaltmak, yara tabaka­larının birbiri üzeri­ne iyice oturmasını sağlayarak daha çabuk iyi olması­nı sağlamak amacı ile uygulanan pansuman­dır.

B- Nemlilik derecesine göre iki çeşit pansuman var­dır.

1- Kuru Pansuman: Pansuman materyali yara üzeri­ne kuru olarak uygulanır. Çoğu kez koruyucu pansuman ola­rak kullanılır.
2- Yaş Pansuman: Bu pansuman özellikle iltihaplı yaralarda çok etkilidir. Yaranın üzeri örtülmez açıkta kalırsa, üzerinde kuru bir yara kabuğu olur. Yara yüze­yi kuruyunca burada bulunan ince kan damarları da za­rar görür. Yaş pansuman ile yaradan akıntının emil­mesi daha kolay olur. Ayrıca yaş pansuman yara üzeri­nin kabuk olmasını önleyerek nemli ortamda yara kenarların­daki ve yara üzerindeki hücrelerin çoğa­larak çabuk yara yüzeyini örtmesini sağlar.

C- Yara yüzeyinin pansu­man ile örtülüp örtülmediğine göre i­ki çeşit pansuman vardır.

1- Açık Pansuman: Burada yara yüze­yi açıkta bırakılır. Pansuman örtülmez. Bu yöntemle yara üzerin­de yara kabuğu olur. Yaranın iyileşme­si yaranın pansumanla örtülmesi­ne göre yavaş olur.
2- Kapalı Pansuman: Burada yara bir pansumanla ör­tülür.

29 Kasım 2010 Pazartesi

Arşiv Dosya Talep Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

Merkezi Arşiv Dosya Talep Formu Örneği

Arşivden herhangi bir sebeple istenilen hasta dosyasının arşivden alınış kaydını tutmak amacıyla hazırlanmış form örneğidir.

--> BİLGİ FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Arşiv Dosya Talep Formu Örneğini İndirmek İçin Burayı Tıklayın

Diabet (Diyabet) Takip Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

Diabet (Şeker Hastalığı) Takip Formu Örneği

Diyabet Hastalarının takibini düzenli olarak yapmak ve durumlarının kontrolünü sağlamak amacıyla hazırlanmış form örneğidir.

--> BİLGİ FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Diabet (Diyabet) Takip Formu Örneğini İndirmek İçin Burayı Tıklayın

Tetkik Bilgi Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

Tetkik Bilgi Formu Örneği

Form üzerinde bulunan alanlar:
TETKİK TARİHİ
TETKİK EDİLECEK BÖLÜM
TETKİK KAPSAMI
AÇIKLAMALAR:

--> BİLGİ FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Tetkik Bilgi Formu Örneğini İndirmek İçin Burayı Tıklayın

Eczane İlaç İade Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

Eczane Malzeme (İlaç, Sarf vs) İade Formu

Eczaneden alınmış bir ilacın ex, taburcu, order değişikliği gibi sebeplerden dolayı eczaneye geri iade edilmesi için hazırlanmış form örneğidir.

--> BİLGİ FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Eczane İlaç İade Formu Örneğini İndirmek İçin Burayı Tıklayın

Personel İlişik Kesme Formu Örneği

Sponsorlu Bağlantılar:

Personel İlişik Kesme Formu Örneği (İşten Ayrılma Formu)

Personelin işten ayrılırken bazı kısımlarla olan ilişiğini kesmek için hazırlanmış form örneğidir.

--> BİLGİ FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Personel İlişik Kesme Formu Örneğini İndirmek İçin Burayı Tıklayın

Personel Yıllık İzin Formu Örneği

Sponsorlu Bağlantılar:

PERSONEL SENELİK İZİN FORMU ÖRNEĞİ

Kurumumuzda ………………………………………………………… olarak görev yapmaktayım.     
   ……… yılı ……………………………..…. …………………………………………………………..gün   
   iznimi  ….. / ….. / 20 …. - ….. / ….. / 20 ….  tarihleri arasında kullanmak istiyorum.
           Gereğini emir ve müsaadelerinize arz ederim.

--> BİLGİ FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Personel Yıllık İzin Formu Örneğini İndirmek İçin Burayı Tıklayın

Resmi Araç Görev Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

RESMİ ARAÇ GÖREV FORMU ÖRNEĞİ

1-Araç Görev Emri iki Nüsha halinde doldurularak 1 nüshası araçta diğer nüshası kurumda bulundurulacaktır.
2-Araç Görev formu yetkililerin istemesi halinde gösterilecektir.
3-Sürücü ve araçta bulunan görevli görev süresince araçta sigara içmeyecektir.

--> BİLGİ FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Resmi Araç Görev Formu Örneğini İndirmek İçin Burayı Tıklayın

Biyokimya Sorumlu Teknisyenin Görevleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Statüsü                       : Memur / Sözleşmeli Memur (4/B)

Ünvanı                        : Biyokimya Sorumlu Teknisyeni

Bağlı Olduğu Birim   : İdari Olarak           -->            Başhemşire
                                      İşleyiş Olarak         -->            Laboratuar Sorumlu Hekimi, Biyokimya Uzmanı,
                                                                                                                                                              
Bağlı Çalışanlar         : Biyokimya Teknisyeni, Biyokimya Personeli

Yetkinliği:
En Sağlık Meslek Lisesi Laboratuar Bölümü mezunu olmak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen niteliklere sahip olmak. Çalışma raporlarını ve hasta kayıtlarını takip edecek kadar bilgisayar kullanabilmek. Kullanılan cihaz ve malzemelerle ilgili teknik bilgiye sahip olmak.
.
Görev ve Sorumluluk ve Yetkileri:

Sorumlulukları
Laboratuar işlemlerinin yürütülmesinde ve çalışma düzeninin oluşturulmasında bölüm sorumlu hekimine yardımcı olmak.
Görevleri

Ø  Laboratuarda çalışan teknisyenlerin mesai listesini hazırlamak ve teknisyenlerin bölüm rotasyonunu takip etmek.
Ø  Bölümlerde eksik olan malzemelerin teminini sağlamak.
Ø  Soğuk hava ve normal laboratuar deposunu düzenlemek.
Ø  Kitlerin zamanında işlem yapabilmesini sağlamak.
Ø  Temizlik personelinin hasta sirkülasyonunda yönlendirmesini yapmak.
Ø  Teknisyenlerin izinli olduğu durumlarda teknisyen görevini yapmak.
Laboratuarda yaşanan sorunlarla ilgili bölüm sorumlu hekimine önerilerde bulunmak

Konuyla ilgili aramalar: Biyokimya Sorumlu Teknisyeninin görevi nedir , Biyokimya Sorumlu Teknisyeni görevleri , Biyokimya Sorumlu Teknisyeninin görev ve yetkileri nelerdir

--> HASTANE GÖREV TANIMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Biyokimya Sorumlu Teknisyeni Görev Tanımını İndir

Kan Merkezi Hizmetli Personelinin Görevleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Statüsü                       : Sözleşmeli Personel

Ünvanı                        : Kan Merkezi Kayıt Personeli

Bağlı Olduğu Birim   : İdari Olarak             -->      Temizlik Şirketi Yönetimi
                                      İşleyiş Olarak       -->      Kan Merkezi Sorumlu Hekimi – Sorumlu Başhemşire Yardımcısı

Bağlı Çalışanlar         : Yok

Yetkinliği:  Ortaokul Mezunu olmak. Hizmetiçi eğitim almış olmak.

Görev ve Sorumluluk ve Yetkileri:

Sorumlulukları


Görevleri

Ø  Laboratuarın temizliğini yapmak.
Ø  Evsel ve ambalaj atıklarının toplanması ve geçici evsel–ambalaj deposuna iletilmesini sağlamak.
Ø  Kullanılmış malzemelerin temizliğini yapmak.
Ø  Kan ve idrar tüplerini taşımak.
Ø  Kit ve malzemeleri tanımak.


Konuyla ilgili aramalar: kan merkezi Hizmetli Personelinin görevi nedir , Hizmetli Personeli görevleri , Hizmetli Personelinin görev ve yetkileri nelerdir

--> HASTANE GÖREV TANIMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Kan Merkezi Hizmetli Personeli Görev Tanımını İndir

26 Kasım 2010 Cuma

Tıbbi Cihaz Teknisyeni Görev Tanımı

Sponsorlu Bağlantılar:

STATÜSÜ : SÖZLEŞMELİ PERSONEL

ÜNVANI : TIBBİ CİHAZ TEKNİSYENİ

BAĞLI OLDUĞU BİRİM : İDARİ OLARAK --> TEMİZLİK ŞİRKETİ
İŞLEYİŞ OLARAK --> HASTANE MÜHENDİSİ

BAĞLI ÇALIŞANLAR : YOK.

YETKİNLİĞİ: EN AZ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ELEKTRİK – MAKİNE BÖLÜMÜ MEZUNU OLMAK.

.
GÖREV VE SORUMLULUK VE YETKİLERİ:

SORUMLULUKLARI.

GÖREVLERİ

 TIBBİ CİHAZ BAKIM VE ONARIMINI YAPMAK.
 SÖZLEŞMESİ YAPILAN CİHAZLARIN BAKIM VE ONARIMLARINI TAKİP ETMEK.
 TEKNİK ONARIMI YAPILAMAYAN CİHAZLARI DIŞARIYA GÖNDERMEK.
 TIBBİ CİHAZ ENVANTERİNİ ÇIKARMAK.
 TIBBİ CİHAZ TEKNİK ŞARTNAMELERİNİ HAZIRLAMAK.
 TIBBİ CİHAZLARIN İHALE VE MUAYENE KOMİSYONLARINDA BULUNMAK.
 KURUMDAKİ OKSİJEN VAKUMU GİBİ GAZ SİSTEMLERİNİN İŞLETİMİNİ SAĞLAMAK.


Konuyla ilgili aramalar: Tıbbi Cihaz Teknisyeninin görevi ve sorumlulukları nedir , Tıbbi Cihaz Teknisyeni görev tanımı , Medikal Cihaz Teknisyeninin görev ve yetkileri nelerdir

--> HASTANE GÖREV TANIMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Tıbbi Cihaz Teknisyeni Görev Tanımını İndir

Biyokimya Teknisyeni Görev Tanımı

Sponsorlu Bağlantılar:

Statüsü : Memur / Sözleşmeli Memur (4/B)
Ünvanı : Biyokimya Teknisyeni

Bağlı Olduğu Birim : İdari Olarak --> Başhemşire
İşleyiş Olarak --> Laboratuar Sorumlu Hekimi, Biyokimya Uzmanı,
Sorumlu Biyokimya Sorumlu Teknisyeni

Bağlı Çalışanlar : Yok.

Yetkinliği:
En Sağlık Meslek Lisesi Laboratuar Bölümü mezunu olmak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen niteliklere sahip olmak. Çalışma raporlarını ve hasta kayıtlarını takip edecek kadar bilgisayar kullanabilmek. Kullanılan cihaz ve malzemelerle ilgili teknik bilgiye sahip olmak.
.
Görev ve Sorumluluk ve Yetkileri:

Sorumlulukları
Biyokimya Uzmanının görevlendirdiği tetkikleri yapmaktan sorumludur.

Görevleri

 Hekimin istediği tetkiklere uygun kan seti hazırlamak.
 Kan almak.
 Hastaya sonuçları vereceği zamanı bildirmek
 Alınan numuneleri çalışılacağı ilgili bölüm laboratuarına aktarmak.
 Çalışacağı tetkiklerin çizelgesini hazırlamak.
 Kan serumlarını ayırmak.
 İdrar ve gaitanın biyokimyasal analizini yapmak.
 Bilgisayar girişi yapıp serumları cihaza koyup çalıştırmak.
 Cihazların çalışma süresinde hata kodu verilip verilmediğini kontrol etmek.
 Çıkan sonuçları uzman hekim bilgisayarına nakil etmek.
 Uzman hekimin onaylamadığı sonuçların tekrarını yapmak.
 Uzman hekim tarafından onaylanan tetkik sonuçlarının defter kaydını yapmak .
 Laboratuara gelen muayene materyalini tahlile hazırlamak.
 Acil tetkikleri ayırmak ve önce yapılmasını sağlamak.
 Muhafazası gereken tahlil materyalini usulüne göre muhafaza etmek.
 Gerekli görülen hastaların tahlil materyalini bizzat hasta yatağında iken almak.
 Standart solüsyon, kültür vasatları, boyalar ve antikoagülanları formüllerine göre hazırlamak.
 Malzeme ve cihazların devamlı kontrol ve sayımını yaparak ihtiyaçları zamanında amirine bildirmek, kayıtlarını ve istatistikleri tutmak.
 Laboratuarda bulunan her türlü araçları kullanılmaya ve işletmeye hazır bulundurmak, kullanmak, işletmek ve gerekli bakımını sağlamak.

Konuyla ilgili aramalar: biyokimya teknisyeninin görevi ve sorumlulukları nedir , biyokimya teknisyeni görev tanımı , biyokimya teknisyeninin görev ve yetkileri nelerdir

--> HASTANE GÖREV TANIMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Biyokimya Teknisyeni Görev Tanımını İndir

Tibbi Biyolog Görev Tanimi

Sponsorlu Bağlantılar:

STATÜSÜ : MEMUR

ÜNVANI : TIBBİ BİYOLOG

BAĞLI OLDUĞU BİRİM : İDARİ OLARAK --> BAŞHEKİM
İŞLEYİŞ OLARAK --> KAN MERKEZİ SORUMLU HEKİMİ

BAĞLI ÇALIŞANLAR :

YETKİNLİĞİ:
FEN FAKÜLTESİ BİYOLOJİ MEZUNU OLUP BİYOLOG ÜNVANI ALMAK.

.
GÖREV VE SORUMLULUK VE YETKİLERİ:

SORUMLULUKLARI
 KAN VE KAN ÜRÜNLERİNİN SAĞLANMASI, KORUNMASI VE DÜZGÜN OLARAK SAKLANMASINDAN SORUMLUDUR.

GÖREVLERİ

 MİKROBİYOLOJİK TETKİKLERİ ÇALIŞMAK.
 FORMÜLE UYGUN BİR ŞEKİLDE VASAT VE BOYALARI HAZIRLAMAK.
 TEKNİSYENLERİN GÖREV DAĞILIMINI YAPMAK.
 PREPERAT BAKMAK.
 UZMANIN GÖREVLENDİRMESİ DURUMUNDA SORUMLU TEKNİSYENİN GÖREVLERİNİ YAPMAK.
 KİT VE BENZERİ LABORATUAR MALZEME MİKTAR VE MİAD TAKİBİNİ YAPMAK.
 LABORATUAR GENEL TEMİZLİK VE STERİLİZASYONUNU ORGANİZE ETMEK.
 TEKNİSYENLERİN İŞ DÜZENİNE GÖRE İZİNLERİNİ BELİRLEMEK. VE UZMANI BİLGİLENDİRMEK.
 UZMAN OLMADIĞINDA VERDİĞİ GÖREVLERİ YERİNE GETİRMEK.


Konuyla ilgili aramalar: tıbbi biyolog görevi nedir , biyolog görev tanımı , tıbbi biyoloğun görev ve yetkileri nelerdir

--> HASTANE GÖREV TANIMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Tıbbi Biyolog Görev Tanımını İndir

Biyokimya Uzmanı Görev Tanımı

Sponsorlu Bağlantılar:

Statüsü : Memur

Ünvanı : Biyokimya Uzmanı

Bağlı Olduğu Birim : İdari Olarak --> Başhekim
İşleyiş Olarak --> Biyokimya Sorumlu Hekimi

Bağlı Çalışanlar : Biyokimya Teknisyeni, Biyokimya Veri Giriş Personeli

Yetkinliği:
Tıp Fakültesi mezunu olmak. Biyokimya Uzmanı olmak.(Uzmanlık için ihtisas süresi minimum 3 yıl)
.
Görev ve Sorumluluk ve Yetkileri:

Sorumlulukları
 Laboratuara gelen kendi şubeleri ile ilgili bütün tetkik ve tahlilleri, serolojik ve biyolojik teamül ve testleri yapmaktan sorumludurlar.
 Laboratuarlarında bulunan tıbbi cihaz, alet, malzeme ve kimyevi maddeler ile bütün demirbaş eşyanın muhafazası ile tüketim maddelerinin yerinde ve ekonomik kullanılmasından sorumludurlar.
Görevleri

 Sorumluluğundaki tetkik sonuçlarını kontrol edip onaylamak, uygun görülmeyenleri tekrarlatmak.
 Tetkikleri gerektiğinde bizzat çalışmak.
 Testlerin çalışma ve kalibrasyon kontrollerini yapmak.
 Birlikte çalıştığı personelin bilgi ve becerilerini arttırmak için seminerler ve pratik uygulamalar düzenlemek.
 Laboratuar için gerekli cihaz ve kitlerin teminini, devamlılığını ve kalibrasyonlarını sağlamak.
 Çalıştığı birimin düzen ve işleyişini takip etmek.
 Branşını ilgilendiren gelişmeleri izlemek, uygulamak, toplantı kurs ve kongrelere katılmak.
 Hastane yönetiminin görevlendirdiği heyet ve kurullarda görev almak ve bilirkişi olarak durum değerlendirmesi yapmak.
 Hastanenin maddi kayba uğramaması için yapılan işlerin otomasyona işlenmesini sağlamak..
 Laboratuarlarında bulunan cihazlarının çalışmalarını sık sık kontrol ettirmek, gerektiğinde kalibrasyonlarını yaptırmak.

Konuyla ilgili aramalar: biyokimya uzmanının görevi nedir , biyokimya uzmanı görev tanımı , biyokimya uzmanının görev ve yetkileri nelerdir

--> HASTANE GÖREV TANIMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Biyokimya Uzmanı Görev Tanımını İndir

Kan Merkezi Kayıt Personeli Görev Tanımı

Sponsorlu Bağlantılar:

Statüsü : Sözleşmeli Personel

Ünvanı : Kan Merkezi Kayıt Personeli

Bağlı Olduğu Birim : İdari Olarak --> Şirket Yönetimi
İşleyiş Olarak --> Kan Merkezi Sorumlu Hekimi

Bağlı Çalışanlar : Yok

Yetkinliği: En az lise veya Sağlık Meslek Liselerinin tıbbi sekreterlik ve yüksek okulların tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü mezunu olmak. İyi derecede bilgisayar kullanmak ve hastane otomasyonuna hakim olmak.

Görev ve Sorumluluk ve Yetkileri:

Sorumlulukları
Laboratuara gelen tetkikleri istem kağıtlarının kontrol edilmesinden, kabul edilmesinden, ve problem var ise ilgili bölümlere yönlendirilmesinden sorumludur.

Görevleri

* Tetkik istem kağıtlarını kontrol etmek.
* İstem kağıdı olmayan veya isim uyumsuzluğu olan vakaları geri göndermek.
* Kayıt ve girişleri yapmak.
* Kan isteğinin karşılanmasını sağlamak.
* Testleri yapılmış kanın teslimini yapmak.
* Sonuç almaya gelen hastaların raporlarını yazıcıdan alarak hastaya vermek.
* Sonuç için arayan yada sonucu çıkmamış hastaları bilgilendirmek.

Konuyla ilgili aramalar: kan merkezi kayıtçısının görevi nedir , kan merkezi kayıt görevlisi görev tanımı , kan merkezi kayıt personelinin görev ve yetkileri nelerdir

--> HASTANE GÖREV TANIMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Kan Merkezi Kayıt Personeli Görev Tanımını İndir

Kan Merkezi Hemşiresi Görev Tanımı

Sponsorlu Bağlantılar:

Statüsü                       : Memur / Sözleşmeli Memur (4/B)

Ünvanı                        : Kan Merkezi Teknisyeni

Bağlı Olduğu Birim   : İdari Olarak           -->            Başhemşire
                                      İşleyiş Olarak         -->            Kan Merkezi Sorumlu Hekimi                                                                  
                                                                              
Bağlı Çalışanlar         : Yok.

Yetkinliği:
En az Sağlık Meslek Lisesi Laboratuar Bölümü mezunu olmak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen niteliklere sahip olmak. Çalışma raporlarını ve hasta kayıtlarını takip edecek kadar bilgisayar kullanabilmek. Kullanılan cihaz ve malzemelerle ilgili teknik bilgiye sahip olmak.
.
Görev ve Sorumluluk ve Yetkileri:

Sorumlulukları
Kan Merkezi Sorumlu Hekimi’nin görevlendireceği görevlerin yerine getirilmesinden sorumludur.

Görevleri

Ø  Donörler için uygun ortamı ve güveni sağlamak.
Ø  Donörlerin ruhsal, duygusal ve genel alışkanlıklarını değerlendirmek.
Ø  Donörlerin ateş ve tansiyonlarını ölçmek, nabız sayısını tespit etmek.
Ø  Donörlerin bütün başlangıç kayıtlarını tutmak.
Ø  Flebotomi yapmak, torba etiketine gereken bilgileri yazmak.
Ø  Kan alma işleminden sonra donörün istirahat etmesini sağlamak ve bu sırada donörü gözlemek.
Ø  Donör reaksiyonlarında gerekli ilaçları doktorun direktifi ve sorumluluğu altında uygulamak.
Ø  Donör kan örneklerini test işlemleri için teknisyene teslim etmek.
Ø  Donör bilgi formlarını, ileri kayıt işlemleri için sekretere teslim etmek.
Ø  Kan merkezinin genel temizliğini yaptırmak.

Konuyla ilgili aramalar: kan merkezi sorumlu hemşiresinin görevi nedir , kan merkezi hemşiresi görevleri , kan merkezi hemşiresinin görev ve yetkileri nelerdir

--> HASTANE GÖREV TANIMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Kan Merkezi Hemşiresi Görev Tanımını İndir

Kan Merkezi Sorumlu Hekimi Görev Tanımı

Sponsorlu Bağlantılar:

Statüsü                       : Memur

Ünvanı                        : Kan Merkezi Sorumlu Hekimi

Bağlı Olduğu Birim   : İdari Olarak                       Başhekim
                                      İşleyiş Olarak                    Başhekim Yardımcısı                                                                
                                                                              
Bağlı Çalışanlar         : Yok.

Yetkinliği:
Tıp Fakültesi mezunu olmak. Kan merkezi yöneticisinin işlev ve işlerliği sağlayabilmesi icin, bilgi sahibi olması gereken temel konular: Donör kazanım programları, ilgili yasal düzenlemeler, yönetmelik bilgisi,  işletmecilik iletişim ve yönetim bilgisi,  bilgi-işlem deneyimi,  kalite-kontrol, güvenlik sistemleri. Teknik: donanım bilgisi, kan ve kan komponentlerinin hazırlanması ve stok ile ilgili teknik bilgiler, hemaferez teknolojisi, doku bankacılığı, yapılan testler ile ilgili (immünohematolojik-mikrobiyolojik tarama testleri)ve yönetim bilgisi.
.
Görev ve Sorumluluk ve Yetkileri:

Sorumlulukları
Kan Merkezi Sorumlu Hekimi kan merkezinin 24 saat olmak koşuluyla her türlü işlev ve işlerliğinden sorumludur.

Görevleri

Ø  Ulusal kan politikası’nın gereklerini yapmak.
Ø  Günün koşullarına uygun personel, ekipman, malzeme ve tekniklerin kullanımını sağlamak.
Ø  Yıllık hedefleri belirlemek, personeli buna göre motive etmek.
Ø  Günlük-haftalık-aylık-yıllık kan temin/tüketim planlarını yapmak.
Ø  Mikrobiyolojik ve immünohematolojik testlerde sıfır hata ile çalışmanın şartlarını hazırlamak.
Ø  Savaş ve tabii afetler gibi olağandışı haller için planlama-stok yapmak.


Konuyla ilgili aramalar: kan merkezi sorumlu hekimi görevi nedir , kan merkezi sorumlu doktoru görevleri , kan merkezi sorumlu doktorunun görev ve yetkileri nelerdir

--> HASTANE GÖREV TANIMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Kan Merkezi Sorumlu Hekimi Görev Tanımını İndir