18 Kasım 2010 Perşembe

Ağız Kokusu Nasıl Önlenir

Sponsorlu Bağlantılar:

Ağız Kokusu Tedavisi

Uzun süredir ağız kokunuz varsa ve bundan kurtulmak istiyorsanız.

1. Ağızda tespit edilen çürük, kı­rık dolgu, dişeti cebi, hatalı protez gibi bütün koku kaynakla­rını tedavi ettirin.

2. Günde en az 2 defa yaklaşık 3 dakika etk­ili bir biçimde dişlerinizi fırça­layın.

3. Dil temizliği konusuna gere­ken önemi vermelisiniz. Dil temizliği ağız kokusunda çok önemli bir yere sahip­tir. Özel dil temizleyicileri ya da diş fırçası kullanılarak mutlaka dilin arka kısımla­rı günde bir kez temizlenmelidir.

4. Çay ve kahve gibi içecekleri müm­kün olduğunca az tüketin. Çünkü bunlar ağız ortamı­ndaki ancorop mikrop üremesini artmasına sebep olur.

5. Sigara, alkol ve baharatlı gıdalar kont­rollü kullanılmalı, hatta mümkün ise kullanıl­mamalıdır.

6. Kalan proteinler bakteri­lerin etkisiyle kokulu gazlara dönüştüğü için süt içtikten ya da süt ürünleri yedik­ten sonra dişlerinizi mutla­ka fırçalayın.

7. Şekerli gıdalar da aynı şekil­de bu gazları üretmekte hammadde olarak kullanı­lır. Bu tür gıdalar alındıktan sonra da günlük fırçalama­ya ek olarak ağız hemen temizlenip kalan artıklar ağızdan uzaklaş­tırılmalıdır.

8. Ağız kuruluğuna neden olduğunu his­settiğiniz bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışarak bunu değiş­tirin, değiştiremiyors­anız yan etkileri için doktorunuzdan durumunu­za uygun tavsiyeler alın. Hiçbiri olmuyorsa günde on bar­dak su içerek ağızda oluşan kuruluğun olumsuz etkileri­ni azaltmaya çalışın.

9. Şeker içermeyen ksılitol gibi tatlan­dırıcı içeren sakızlar çiğneyin. Çiğneme tükürük akışınızı uya­rır ama şekerli sakız çiğnerseniz durumu daha da kötüleştirirsi­niz. Şekersiz sakızlarla gün içerisinde tükürü­ğünüzün daha fazla üretilmesine yardımcı olursunuz