30 Kasım 2010 Salı

Kıymık Nasıl Çıkartılır? Kıymık Batması

Sponsorlu Bağlantılar:

Eğer vücuda batan kıymığın dış yüzeyde görünen bir ucu yoksa mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna giderek gerekli müdahalenin yapılması sağlanmalıdır. Eğer batan kıymığın bir kısmı doku dışında kalıyorsa çıkarabilirsiniz fakat kıymığı çıkarırken dikkat etmememiz gereken unsurlar vardır. Öncelikle bir eldiven yardımıyla çıkartmamızda fayda vardır. Bu iş için kullanacağımız cımbız da steril olmalıdır. Steril değilse sterilize işlemi için ucunu 10 sn kadar ateşte tutup soğumasını beklemeniz yeterlidir. Kıymık çıkartılırken uç kısında çekilmemelidir aksi halde kopabilir. Tutabildiğimiz en dip kısımdan tutup çekmeliyiz.

Kıymık tamamıyla deri içerisindeyse ve çıkartmak istiyorsanız bir iğneyle yardımıyla öncelikle kıymığın uç noktasına kadar bir yol açın. Bu işlemden önce yine 10 sn kadar iğnenin ucunu ateşte bekletip sterilize ediyoruz. Daha sonra cımbızla aynı şekilde dip kısımdan bastırıp çekerek kıymığı çıkartın. Çıkarttıktan sonra yara yüzeyi antiseptikle temizleyin antiseptiği 24 saat yara üstünde bırakın veya yarayı gazlı bezle kapatın.

Konuyla ilgili aramalar: kıymık batması , kıymık nasıl çıkartılır , elime kıymık battı nasıl çıkartabilirim , kıymık batmasında ne yapılır , parmağıma kıymık battı , ayağıma kıymık battı

hastaneciyiz.blogspot.com