1 Kasım 2010 Pazartesi

Hastane Hizmetlisi Görev Tanımı , Görev ve Yetkileri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

a) Hastane hizmetlileri, hastanenin temizliği, hastaların laboratuar ve sair yerlere götürülüp getirilmesiyle ilgili her türlü hizmetleri yapan yardımcı hizmetler sınıfı personelidir.
b) Servis sorumlu hemşiresi ve hemşirelerinin direktif ve sorumluluğu altında, servislerin genel temizliklerini yapar ve hasta yemeklerini mutfaktan getirirler, Hemşirelerin dağıttığı yemek servisini yaparlar, hastaları bir yerden bir yere (Laboratuar, servislere) götürüp getirirler. Laboratuara gidecek muayene materyalini götürürler ve kendilerine verilen saatte neticelerini alırlar.
c) Bizzat hasta bakımı ve hemşirelik hizmetleriyle ilgili olmamak üzere tabip, çalıştığı servis veya laboratuarların hemşire, ebe ve tıbbi teknisyeni tarafından verilen emir ve görevleri yerine getirirler.
d) Hastaların istek ve ihtiyaçlarını, servisteki önemli olayları, ağırlaşan hastaların ıstıraplarını nöbetçi hemşireye derhal bildirirler, kendilerine teslim edilen hasta ve kurum eşyasından sorumludurlar.
e) Hastane hizmetlilerinin kendilerine verilen görevlere uyumunu ve bu konularda eğitimini ilgili tabip, hemşire ve tıbbi teknisyenler sağlar.


Konuyla ilgili aramalar: Hastane Hizmetlisi görev ve yetkileri nelerdir , sorumlulukları nelerdir , hastane hizmetlileri görev tanımı

--> HASTANE GÖREV TANIMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Hastane Hizmetlisi Görev Tanımını İndir    Alternatif İndirme