30 Kasım 2010 Salı

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır? E-Devlet Şifresiyle Neler Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

PTT şubelerine başvurarak, nüfus cüzdanınızı gösterip, 1 TL. karşılığında "E-DEVLET ŞİFRESİ" alabilirsiniz. E-devlet şifrelerini aldıktan sonra bilgisayar başına geçerek bir çok resmi işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

* Vatandaşlar, www.turkiye.gov.tr adresine girdikleri zaman giriş yöntemi olarak mobil imzayı seçmeleri durumunda TC Kimlik numaraları ve cep telefonu numaralarını girecekler.

* Taahhütnameyi okuyup ekrandaki “İMZALA” tuşuna basan vatandaş, elektronik olarak imzalanacak belgeler imzalanmak üzere GSM şebekesi üzerinden SIM kartına gönderilecek.

* İmzalama talebi SIM kartına gelen kullanıcılar, telefon ekranında otomatik olarak açılan bir ekranda imzalanacak işleme ait açıklama metnini görecek. Onaylamak için “tamam” seçeneği seçilecek.

* İşlemi tamamlamak için mobil imza şifresi girilecek, şifre doğru girildiğinde cep telefonuna “Size ulaşan imzalama talebini imzaladınız ve geri gönderdiniz. İmza attığınız işleminize, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz” şeklinde bir mesaj gelecek ve hizmetlerden yararlanmaya anında başlanacak.

E-DEVLET ŞİFRESİYLE YAPABİLECEKLERİNİZ:

* SSK prim ödemeleri
* Araç ve sürücü belgesi sorgulama
* Ticarî araç ve vergi levhası sorgulama,
* Varsa okuyan çocuklarınızın durumları
* Size açılan bir dava varsa, durumunuzu, nerede ve kim tarafından açıldığını öğrenebiliyorsunuz. Böylece, mahkeme süreci, zaman ve iş kaybı ortadan kalkıyor.
* Tüketici şikâyetleri. Her türlü şikâyet hakem heyetlerine internet üzerinden ulaştırılıyor.
* Günlük hava tahmini
* Döviz Kurları

Sistem üzerinden birçok resmi kuruma başvuru yapılabiliyor.
Sanayi ve Tarım Bakanlıkları'nın kredi olanakları, destekleri sorgulanıp izlenebilmekte.

Konuyla ilgili aramalar: e devlet nedir? e-devlet şifresiyle ne yapılır , edevlet şifresinle neler yapılabilir , e-devlet şifresi nedir? , e devlet şifresi nasıl alınır?

hastaneciyiz.blogspot.com