3 Kasım 2010 Çarşamba

E-Rapor Uygulamasında Provizyon Sıkıntısı

Sponsorlu Bağlantılar:

Hastaneler, eczaneler ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasın­daki provizyon sistemi yine kilitlendi. Hastalar, 1 Kasım Pazartesi öğleden sonra­dan bu yana gecikmeli ilaç alıyor.

Daha önce sistem üzerinden işlemeyen hasta raporları ar­tık doktorlar tarafından bilgisayara giri­liyor, eczacılar da sistemden görüp ilaçları öy­le veriyor. Ancak 1 Kasım 2010 tarihinde yürürlüğe giren uygulamada sistem­den girildiği kaydedilen hiçbir rapor eczacılar tarafından görül­müyor. Eczacılar yine eski uygulamada olduğu gibi hastanın raporunu görüp ilaç vere­biliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin de mevcut provizyon sistemine aktarıl­masıyla iyice yoğunlaşan sistemde vatandaşlar ilaç almakta zorlanı­yor.

Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Şenbaba, askerlerin Genel Sağlık Sigortası kapsamına girmesi ve e-rapor uygulamasının başlamasıy­la sistemin yoğunlaştığını ve çalışmadığını belirtti. 2 gündür hastalara gecik­meli ilaç verebildiklerinin altını çizen Şenbaba, "Meslektaşlarımız eczacı odaları­nı telefon yağmuruna tutuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nu arıyoruz. Serverleri artırıyoruz, yeniliyoruz diyor­lar. Ama hala sistem sürekli arıza veriyor." dedi.


Kaynak: Zaman