16 Kasım 2010 Salı

Tarsorafi Onam Formu (Kapakların Dikilmesi)

Sponsorlu Bağlantılar:

  >>> GÖZ SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI TARSORAFİ HASTA BİLGİLENDİRME VE ONAM FORMU <<<


Tedavi Yöntemi Hakkında Bilgi:
Mevcut hastalığınızın tedavisi için Sağ (…….) Sol (…….) gözünüze TARSORAFİ  ameliyatı önerilmektedir.
Bu girişimin amacı çeşitli sebeplere bağlı olarak (kapakların kapatılamaması, yüz felci vb.) korneanın açık kalması, korneal incelme, ülser, gözyaşı disfonksiyonu ve nörotropi gibi durumlarda alt ve üst kapak kenarlarının geçici ya da kalıcı olarak dikilerek korneanın korunmasıdır. Hastalığın yaygınlığına bağlı kapak kenarının dış kısmı, tamamı, iç kenarı ya da orta kısmı dikilebilir.
İşlem sırasında lokal anestezi yeterli olmaktadır. Genel anestezi nadiren gerekebilir. İşlem sonrasında enfeksiyon gelişmemesi için antibiyotikli damla ve pomad kullanılması önerilmektedir.

Tedavinin Başarı Şansı ve  Süresi:
Tarsorafi  işleminin başarı şansı yüksektir. İşlem süresi oldukça kısadır.
Tedavi Komplikasyonları ve Riskleri:
Lokal/genel anestezi sırasında oluşabilecek komplikasyonlar: 1. Göz ve/veya arkasındaki damarlarda iğne ile zedelenme,  2. Anestezik madde ile görme sinirinde hasar oluşumu, 3. Anestezik ilaca karşı alerjik reaksiyon, 4. Göz arkasında kanama, 5. Genel anesteziye bağlı ya da anestezi uygulaması sırasında gerekli olan durumlarda kan ve/veya kan ürünlerinin transfüzyonuna bağlı sorunlar
İşlem sırasında ya da sonrasında oluşabilecek komplikasyonlar: 1. Tarsorafi iyi yapılmazsa kapak kenarı deformitesi meydana gelebilir. 2. Dikişler açılabilir. 3. Kanama  olabilir.
Tedavinin kabul edilmemesi durumunda karşılaşılabilecek komplikasyonlar: 1. Korneada incelme ve delinme 2. Önceden yapılan konea naklinin reddi 3. Korneal apsenin sebat etmesi  4. Sayılan komplikasyonlara bağlı olarak geçici ya da kalıcı görme kaybı

Hasta Onamı:
Yukarıda anlatılan bilgileri okudum ve aşağıda imzası olan doktor tarafından bilgilendirildim. Yapılacak olan müdahalelenin amacı, riskleri, komplikasyonları ve ek tedavi girişimleri açısından bilgi sahibi oldum.
Sağ (…….) Sol (…….) gözüme uygulanması planlanan TARSORAFİ ameliyatının Dr. …………………………………………… ve/veya onun gözetimi altında çalışan asistanları tarafından gerçekleştirilmesine kendi rızamla izin veriyorum. 


>>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerinden herhangi birini kullanarak aydınlatılmış ve bilgilendirilmiş hasta onam formunu bilgisayarınıza indiriniz.

--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Tarsorafi Hasta Bilgilendirme ve Onam Formunu İndir  -  Alternatif İndirme