18 Kasım 2010 Perşembe

Ağız Kokusunun Nedenleri ve Tedavisi

Sponsorlu Bağlantılar:

Ağız kokusunun ana nede­ni ağızda aşırı bakteri oluşumudur. Bu problemin dil fırçaları ve iyi bir gargarayla kolaylık­la üstesinden gelinebilir. Eğer siz de ağız kokusu sorunu yaşıyorsanız ve bu sorundan derhal kurtulmak istiyor­sanız önce ağız kokusuna neden olan etkenleri kavrayıp bun­lara karşı uygun tedaviye başvurmalısınız.

Çürük Dişler: Çürüyen dişler ağız kokusuna ne­den olan en önemli etmenlerden başında gelir. Diş doktorunuza gidip bu dişlerini­zi tedavi ettirerek bu sorundan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Hastalıklar: Bazı hastalıklar ağız kokusuna sebebiyet verir. Ağız kokunuzu önlemek i­çin bütün önlemleri aldınız fakat bir işe yaramı­yor ise mutlaka bir doktora danışın ve ağız kokusuna ne­den olan etmeni bulmaya çalışın.

Ağız kokusuna neden olan bazı hastalıklar;
Sinüs ve akciğer hastalıkları, Diyabet (aseton ko­kusu), Böbrek hastalıkları (balık koku­su), Metabolizma hastalıkları, Ağız kuruluğu­na neden o­lan psikolojik rahatsızlıklar vb. ge­lir.

Yemekler: Baharatlı gıda­lar bazen uzun süre ağız kokusuna neden olabilir.

Sigara: Sigara in­sanın hem nefesinin hemde üzerinin kokmasına neden olur. Bu sorun­dan kurtulmak için sigarayı bırakmalısınız.