Bademin %54'ü yağ içerir. Yaklaşık olarak 100 gramında 598 kcal (kilokalori) içerir ve bir besin için bu büyük bir değerdir. Badem aynı zamanda içerdiği omega-3, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri sayesinde kalp damar hastalıkları için çok faydalıdır. Çiğ badem, kavrulmuş bademe oranla daha faydalıdır. Badem aynı zamanda lif içeriği bakımından zengindir. Bu özelliğiyle de yine kalp ve damar hastalıklarından, şeker ve kolesterolden, kanserden koruyucu bir etkisi vardır. Badem yendiğinde bağırsaklar tarafından lif içeriği kullanılmadan atıldığı için bağırsaklarda bir hacim oluşturur, kabızlık ve bağırsak kanseri gibi rahatsızlıklara karşı iyi gelir. Bademin protein kalitesi de oldukça iyidir. Vejeteryan kişilerin beslenmelerinde badem, fındık, ceviz, fıstık gibi yağlı tohumlar önerilir. Çünkü vejeteryan kişiler yeterli protein alamayabilir. Badem gibi yemişlerle de bu protein eksikliğini giderebilirler. Bitkisel kaynaklı olmasına karşın badem son derece zengin bir protein deposudur.
Konuyla ilgili aramalar: Bademin faydaları nelerdir , badem hangi hastalıklara iyi gelir , badem nelere iyi gelir