Doğumdan sonraki ilk dönemde bebekler, anne sütü aldıklarından bol sulu dışkılar. Bu yüzden bebeğin ishal olup olmadığını anlamak zorlaşır. Anne sütü kakası altın sarısı renkte içinde tanecikler olan bir kakadır. Aşağıdaki resimde bu görülebilir.
Birinci aydan sonra bu kaka giderek katılaşmaya ve püre kıvamına gelmeye başlar fakat genelde yine renk altın sarısıdır ve içinde fazladan başka bir madde görülmeyecektir. Bebeklerin ishale en fazla yakalanmasının nedeni inek sütü alerjisidir. İnek sütünü bebeğe doğrudan vermek gerekmez. Özellikle kullanılan bebek mamalarının hepsi inek sütü katkılı mamalar dır. Bu tip mamaların kullanımı inek sütü alerjisine yol açabilir. Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde alerjinin durumuna göre annenin almış olduğu yoğurt, peynir gibi inek sütü ürünleri veya doğrudan inek sütü tüketmesi bu annenin bebeğinde inek sütü alerjisi yapıp ishale neden olabilir. Bebekte ishalin yanısıra döküntü varsa bu inek sütü alerjisi olma ihtimalini kuvvetlendirir. Çünkü inek sütü alerjisine döküntü eşlik eder. Anne sütünden başka besin almayan bebeklerde mikrobik ishale rastlama ihtimali çok düşüktür. Fakat bebeğinizi mamayla besliyorsanız, ne kadar dikkat ederseniz edin, son kullanma tarihi geçmemiş bile olsa bazı mamalarda ambalaj hatası nedeniyle hava alabilir ve bozulmuş olabilir. Bu nedenle bebek ishal olabilir. Annelerde en çok rastlanan hatalardan biri mamayı hazırlayıp bebeğe yarısı içirirler, kalan yarısını ise bekletip 1-2 saat sonra verirler. Burada da mama, bozulmaya bağlı olarak ishale neden olabilir. Mikrobik ishal mamayla beslenen bebeklerde görülebilir.
Aramalar: Bebeğim çok sarı renkte kaka yapıyor , bebeğim sapsarı dışkılıyor , bebeğim niçin ishal olmuş olabilir , bebekte ishal neden olur