Hazımsızlık sorunu için en etkili iki bitki rezene ve zencefildir. Bir tatlı kaşığı kuru rezeneyi bir çay bardağı kaynarmış suda 10 dk beklemek suretiyle demlenerek içilir. Zencefilin de taze formu veya kuru toz formu kullanılarak çay gibi yine 10 dk kadar demlenip içilir. Hazırladığımız bu bitkisel formülü yemeklerden sonra tüketmeliyiz. Hazımsızlığa baharatlarda çok iyi gelmektedir. Kimyon, karabiber, kırmızıbiber ve safran gibi baharatları tercih edebiliriz. Yemeklerin hemen arkasından meyve tüketmek doktorlar açısından pek doğru bir hareket olarak görülmez. Fakat bu konuda iki istisna meyve vardır. Bunlar ananas ve papaya meyveleridir. Bu meyveler içerisinde sindirim enzimleri bulunduğundan yemeklerden sonra bir kaç dilim yenildiğinde sindirime yardımcı olacak ve hazımsızlık sorununu giderecektir.
Aramalar: hazımsızlık nasıl geçer , hazımsızlığa neler iyi gelir , hazımsızlığın bitkisel tedavisi , hazımsızlığa iyi gelen bitkisel formüller