2 Şubat 2013 Cumartesi

Adale Çekmesi

Sponsorlu Bağlantılar:

Adale Çekmesi Nedir?
Adale çekme rahatsızlığı vücuttaki kas yapılarının üzerine dengesiz ve istenmeyen bir biçimde fazlaca yüklenilmesini işaret etmektedir.
adale çekmesi neden olur

Adale Çekmesi Neden Olur?
Adalenizin hafif bir biçimde çekilmesinin nedeni de işinizi gördüğünüz o kas yapısına fazla yüklenerek iyice gerdirilmesine neden olmakla birlikte ortaya çıkar ve o kas yapısından güç kaybetmemenize rağmen ağrılar veya acılar hissedersiniz.

Adale Çekme Rahatsızlığının Belirtileri ise;
O bölgedeki kas yapınızda meydana gelen ağrılar ve buna müteakiben şişme ve morlukların görülebilmesi, yapılan faaliyet neticesinde zedelenmenin ortaya çıkmasıyla 1 gün süre içerisinde oluşan sertleşmeler, ayrıca zedelenen kas yapınızla herhangi bir faaliyette bulunmaya kalkmak fakat bir işlev yerine getiremezseniz de bu kas kopukluklarına kadar yol açabilmektedir.

Adale çekmesi rahatsızlığında istenmeyecek bir nokta da iç kanama riskinin olmasıdır ve bu gerçekten çok tehlikeli olayları barındırmaktadır. İç kanamaya yol açacak adale çekme rahatsızlığının nedeni ise kaslardaki lif yapısının kopmasıyla meydana gelebilmektedir.

Ayrıca kasık çekme olayı da herhangi bir kasın zedelenmesi olarak görülmemelidir ve kasık bölgesindeki ten don ve bazı kaslar (bacak kasları, karın kasları vb.) aşırı gerilme ve bunun neticesinde meydana gelebilen yırtılmalardan kaynaklanmalıdır.

Adale çekmesi rahatsızlıklarının asıl nedenleri de yanlış – bilinçsizce hareket akışları, kaslarınıza güvenerek fazla yüklenmeler ve kas yapınızı yeterince dinlendiremediğinizden kaynaklanmalıdır. Bu ve benzeri nedenlerle böyle bir rahatsızlık yaşıyorsanız, en yakın sağlık kurumuna başvurmalı veya kas gevşetici gibi ilaçlar ve çeşitli yararlı merhemleri kullanmalısınız.