2 Şubat 2013 Cumartesi

Adenomiyozis

Sponsorlu Bağlantılar:

Adenomiyosiz Nedir?

Adenomiyosiz rahatsızlığı, rahim içerisinde yer alan endometriyal dokunun, rahim duvarları içerisinde büyümeye başlamasıyla meydana gelmektedir. Bu rahatsızlığın oluşma evreleri de gebe hanımların doğumun son zamanlarına yaklaştıklarında veyahut doğum sonrasında meydana gelebilmektedir. Adenomiyosiz rahatsızlığı, kadınların yüzdelik dilimde yarıdan fazlasında belirtilerini göstermemektedir.

Adenomiyosiz Hastalığının Belirtileri
Adet dönemlerindeki kanamaların uzayarak devam etmesi ve kanama miktarlarının artması şeklinde görülebilir, Adet dönemlerindeki kanamalardaki şiddetli ağrılar/sancılar ve yaş seviyesi arttıkça bu belirtilerinde artması şeklinde görülebilmektedir.

Kadın Doğum Uzman Doktorlarına gittiğinizde karnınızı muayene ederken alt karın bölgesine inildiğinde ve buradaki rahimin büyüyerek, soft bir yapıya bürünmesiyle belirlenmektedir. Eğer ki bu belirtileri yaşıyorsanız ve doktorunuzda böyle bir bulguyu muayene sırasında saptarsa, Adenomiyosiz rahatsızlığı teşhisi konulur. Zararsız olarak gözlemlenen bir hastalık olsa da fazlaca ağrı ve/veya sancı çekmenize neden olabilmektedir.