15 Şubat 2013 Cuma

Hurmanın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

HURMANIN FAYDALARI

Özellikle ramazan aylarında çok tüketilen meyvelerden biri olan hurma, adeta oruç açılması için kullanılan bir meyvedir. Hurma birçok farklı sağlık sorununa da engel olmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda, hurmanın kalp ve damar hastalıklarını engellediği saptanmıştır. Hurma oldukça lifli bir yapıya sahiptir. Yapısında sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir ve fosfat gibi mineraller bulunan hurma, düzenli tüketimi sonucunda kanseri önleyici etki göstermektedir.
hurmanın faydaları, hurmanın yararları
Zengin protein kaynağı olan hurma, protein, yağ ve karbonhidratı bir arada bulunduran tek meyve olarak da dikkat çekmektedir. Vücudun geçen zamanla birlikte yıpranması doğanın gereği olsa da hurma yaşlanma belirtilerini azaltmaktadır. Cilt açısından eşsiz bir fayda sağlayan hurma, ciltteki güneş lekelerini ve gebelik nedeniyle oluşan cilt bozukluklarını önler. İçerdiği demir ile, vücutta kansızlık sorununa çare olan bu meyve, B1 ve B2 vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirmektedir. Boğaz enfeksiyonları sonucu oluşan boğaz ağrıları ve öksürük durumunda hurma tüketimi bu sorunu çözmektedir.

Bol miktarda fosfor ve kalsiyum içermesi nedeniyle kemik hastalıklarına karşı da koruyucu olan hurma, yalnızca ramazan aylarında değil, sürekli olarak tüketilmesi gereken bir meyvedir. Hurma içindeki şeker sayesinde vücuda enerji vererek yorgunluğu da almaktadır. Her ne kadar hurmanın şeker oranı yüksek olsa da kilo aldırmamaktadır. Her gün düzenli hurma tüketimi günlük vücut yorgunluğunun atılmasına ve stresten uzaklaşılmasına yardımcı olmaktadır.