Alerji Hastalığı Nedir?
Alerji rahatsızlığı, kişinin bünyesinin bazı cisimlere, bazı gıda türlerine ve hava şartlarına (sonbahar – ilkbahar) dönemlerinde ağaç polenlerin dökülmesi vb. nedenler örnek gösterilerek yaşanılan ve vücutta meydana gelen kaşıntılar, şişmeler ve kırmızılıklar gibi görsel anlamda cilt ve deriyi tahriş ederek görülebilen bir hastalık türüdür.
Tamamen kişinin bünyesine göre hastalığın seyir etmesinden dolayı herkeste farklılıklar ortaya çıkabilmektedir. Kimilerinin hafif geçerken, kimilerinin de çok ağır alerjik rahatsızlıkları yaşanabilmektedir.
Alerjinin Belirtileri Nelerdir?
Alerjik rahatsızlık, şiddetli kaşıntılar ve bunu müteakiben kırmızılıklar ve şişliklerin ortaya çıkması, deri de ve cilt yapısında meydana gelen tahrişlenmeler olarak yaralara kadar dönüşebilmektedir. Fakat hava şartlarına bağlı olarak ortaya çıkan alerjik hastalık, astım olarak da nitelendirilir. Ve astım nefes darlığını ifade ettiğinden dolayı alerjik hastalığın en önemli boyutu olmaktadır. Alerjik rahatsızlıkta ortaya çıkan astım durumu, havanın her türlü şartlarından etkilenebilmektedir ve bunun haricinde de toz ve duman gibi faktörlerde nefes kısıtlayan alerjik rahatsızlığın belirtilerindendir.