27 Şubat 2013 Çarşamba

Hamilelikte Nasıl Giyinilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Nasıl Giyinilir?



Hamilelik sırasında annenin ruhsal durumu bebeğin sağlığı açısından çok önemlidir. Güzel görünmek, şık giyinmek anne adayının ruh sağlığını olumlu etkileyecektir. Gebe genellikle 5. aya kadar daha önce giydiği giysilerden bol olanları giymeye devam edebilir. Hamilelik süresince giysiler dar olmamalı, göğüs ve karın bölgesine asla baskı yapmamalıdır.

Giysiler teri emen ve mevsime uygun olanlardan seçilmelidir. Beli ve bacakları sıkan kemer, pantolon, çorap gibi giysilerden uzak durulmalıdır. Ancak hamileler için özel hazırlanmış pantolonlar, etekler, çoraplar giyilebilir. Lastikli çoraplar hamilelik süresince kullanılmamalıdır.

Hamilelikte Ne Tür Ayakkabılar Giyilebilir?



Yüksek ökçeli ve dar ayakkabılar gebe için sakıncalıdır. Dar ayakkabılar ayağın daha fazla şişmesine, yüksek ökçeler de annenin yürümesini güçleştirerek ayakta burkulmalara, kayıp düşmelere neden olabilir.

Bol tişörtler, jileler, gebeler için özel hazırlanmış giysiler, penye iç çamaşırları, özel korse ve sutyenler, alçak ökçeli dar olmayan terlik ya da ayakkabılar tercih edilmelidir. Özellikle bluzların ve elbiselerin önden düğmeli olması doğumdan sonra da emzirme için kolaylık sağlar. Bele kuşak ya da kemer takılarak elbiseler doğumdan sonra da kullanılabilir.

İlgili aramalar: hamilelikte nasıl giyinmelidir? gebelikte nasıl giyinmek gerekir? hamilelikte ne tür ayakkabılar tercih edilmelidir?