Mide ekşimesinin birçok nedeni bulunmaktadır. En önemli nedenler yanlış beslenme, fazla yemek yenmesi, yemek sonrasında uzanmak, bozuk yiyecekler tüketmek ve baharatlı yiyecekler sayılabilir. Bunların yanı sıra mide veya onikiparmak bağırsağı ülseri, safra kesesi iltihabı, reflü ve gastrit mide ekşimesinin nedenleri olabilmektedir. Alkol de midede yanma hissini arttırmaktadır. Mide ekşimesi ağza ekşi ve yakıcı sıvı gelmesi ile belirlenmektedir. Mide ekşimesini önlemek için öncelikle yemekten sonra uzanmamak, eğilmemek, alkol ve sigaradan uzak durmalısınız. Çok fazla yemek yerine daha az yiyerek öğün sayısını arttırabilirsiniz. Her türlü önleme rağmen mide ekşimeleri devam ediyorsa sindirim sistemi hastalıkları olabilir. Bu durumda mutlaka bir doktora gitmeniz gerekmektedir. Muz ve çiğ zeytinyağı mide yanması ve ekşimelerini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
24 Ocak 2014 Cuma
Akşamları Mide Ekşimesi Neden Olur?
Sponsorlu Bağlantılar:
Akşamları Mide Ekşimesi Neden Olur?
Mide ekşimesinin birçok nedeni bulunmaktadır. En önemli nedenler yanlış beslenme, fazla yemek yenmesi, yemek sonrasında uzanmak, bozuk yiyecekler tüketmek ve baharatlı yiyecekler sayılabilir. Bunların yanı sıra mide veya onikiparmak bağırsağı ülseri, safra kesesi iltihabı, reflü ve gastrit mide ekşimesinin nedenleri olabilmektedir. Alkol de midede yanma hissini arttırmaktadır. Mide ekşimesi ağza ekşi ve yakıcı sıvı gelmesi ile belirlenmektedir. Mide ekşimesini önlemek için öncelikle yemekten sonra uzanmamak, eğilmemek, alkol ve sigaradan uzak durmalısınız. Çok fazla yemek yerine daha az yiyerek öğün sayısını arttırabilirsiniz. Her türlü önleme rağmen mide ekşimeleri devam ediyorsa sindirim sistemi hastalıkları olabilir. Bu durumda mutlaka bir doktora gitmeniz gerekmektedir. Muz ve çiğ zeytinyağı mide yanması ve ekşimelerini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
Mide ekşimesinin birçok nedeni bulunmaktadır. En önemli nedenler yanlış beslenme, fazla yemek yenmesi, yemek sonrasında uzanmak, bozuk yiyecekler tüketmek ve baharatlı yiyecekler sayılabilir. Bunların yanı sıra mide veya onikiparmak bağırsağı ülseri, safra kesesi iltihabı, reflü ve gastrit mide ekşimesinin nedenleri olabilmektedir. Alkol de midede yanma hissini arttırmaktadır. Mide ekşimesi ağza ekşi ve yakıcı sıvı gelmesi ile belirlenmektedir. Mide ekşimesini önlemek için öncelikle yemekten sonra uzanmamak, eğilmemek, alkol ve sigaradan uzak durmalısınız. Çok fazla yemek yerine daha az yiyerek öğün sayısını arttırabilirsiniz. Her türlü önleme rağmen mide ekşimeleri devam ediyorsa sindirim sistemi hastalıkları olabilir. Bu durumda mutlaka bir doktora gitmeniz gerekmektedir. Muz ve çiğ zeytinyağı mide yanması ve ekşimelerini azaltmaya yardımcı olmaktadır.