1 Ocak 2014 Çarşamba

Hematüri Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

HEMATÜRİ

Hematüri, idrarda kan bulunmasıdır. İdrarda kan görmek her zaman endişelenmeyi gerektiren bir durum olmayabilir. Bazen yorucu bir egzersiz sonrasında da idrardan kan gelebilir. Yine bazı ilaçların kullanımı da idrarda kan görülmesine neden olabilir. Bunun dışında idrar yolundaki bir taşın yerinden oynaması da hematüri sebebi olabilir. Hematüriyi ortaya çıkaran basit bir neden olsa da mutlaka nedeninin araştırılması gereklidir. Enfeksiyon, böbrek hastalıkları, kan hastalıkları ya da kanser gibi ciddi nedenleri de olabilmektedir.

İki tür hematüri vardır. Birinde idrarda gözle görülebilecek derecede kan görülürken diğeri sadece mikroskobik inceleme ile idrarda saptanabilecek kan hücrelerinden meydana gelir.

Hematürinin tedavisi için ilk olarak altta yatan nedenin tespit edilmesi gerekir. Sportif faaliyetlerden dolayı meydana gelen hematüri bir kaç gün içerisinde kendiliğinden geçerken diğer sorunlar için tıbbi inceleme ve tedavi şarttır.

İlgili aramalar: hematüri nedir? hematüri neden olur? idrardan neden kan gelir? idrardan kan gelmesinin nedenleri nelerdir?