2 Ocak 2014 Perşembe

Yarık Dudak Ameliyatı Var Mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Yarık Dudak Ameliyatı Var Mı?

Yarık dudak ameliyatları gelişen teknoloji ile birlikte büyük başarılar elde etmektedir. Bu ameliyatlar ekip halinde yapıldığı takdirde çok olumlu sonuçlar vermektedir. Tecrübeli bir plastik cerrah tarafından yapılan ameliyatlarda çocuk hastalıkları uzmanı, psikolog, kulak burun boğaz uzmanı, işitme ve konuşma uzmanı, diyetisyen, hemşireler yer almaktadır. Her operasyonda olduğu gibi bir takım riskler dudak yarığı ameliyatları için de geçerlidir. Ameliyattaki amaç çocuğun beslenmesi ve konuşmasını normal olarak sağlamak aynı zamanda çocuğun psikolojisinin bozulmasını önlemektir. Dudak yarığı olan çocuklar ileriki yaşlarda bunu sorun haline getirerek hayata küsmektedir.

Dudak yarığı ameliyatları doğumdan en az 3 ay sonra yapılması uygun görülmektedir. Ameliyat sonrası çocuklar bir süre huzursuzluk ve hissedecektir, bu dönemde verilen ilaçlarla sıkıntılı dönem kısa zamanda atlatılacaktır. Ameliyat izleri birkaç hafta sonra daha fazla kızaracak ve genişleyecektir. Zamanla bu durum geçse de hafif bir iz kalacaktır. Dudak yarığı ameliyatları estetik cerrahlar tarafından itina ile yapılarak zorlukla görülecek şekle dönüştürmektedir. Önemli olan bu ameliyatların hiç zaman kaybetmeden yaptırılmasıdır.

İlgili aramalar: yarık dudağın tedavisi var mı? yarık dudağın ameliyatı var mı? yarık dudak ameliyatla düzelir mi? yarık dudak için estetik ameliyat yapılır mı?