21 Ocak 2014 Salı

Tüp Bebekte Down Sendromu Olur Mu?

Sponsorlu Bağlantılar:

Tüp Bebekte Down Sendromu Olur Mu? Geçtiğimiz makalede tüp bebekte başarılı olmak için nelere dikkat etmek gerekir bunları ayrıntılı bir şekilde anlatmıştık. Şimdi ise tüp bebek başarılı bir tedavi uygulandıktan sonra normal doğumda görülebilen down sendromu gibi veya özürlü hastalıkları gibi olaylar meydana gelir mi, ona değineceğiz.

Tüp bebeğin hazırlık aşaması farklıdır fakat sonrasında normal doğumdan hiçbir farkı yoktur. Sadece doğumun gerçekleşmesi için yani hamile kalmak için gereken tedavi uygulanır ve sonrası normal doğum ile aynı şekilde gerçekleşir. Bundan dolayı normal doğumda olabilecek bir down sendromu vakası aynı şekilde tüp bebekte de olabilir. Bu yüzden çiftlerin tüp bebeğin yapı itibariyle normal doğumla doğacak bebekten farklı görmesi yanlış olacaktır. Down sendromu sizin DNA yapınız ile alakalı bir konu olduğu için bunun tüp bebekle pek bir alakası yoktur. Her iki durumda da sizin kendi sperminiz kullanılmakta, her iki şekilde de annenin kendi yumurtası kullanılmaktadır. DNA'da bir farklılık olmayacağı için tüp bebek tedavisinde down sendromlu çocuk olması ihtimali, normal bir şekilde hamile kalmakla aynıdır.

Tüp bebek yaptırdıktan sonra doktorunuza giderek bebeğin gelişimi hakkında bilgi alabilir ve bu bebekte oluşan anormal durumları inceleyebilirsiniz. Fakat tüp bebek operasyonu 15 gün sürer ve bu süre dışında ki durumlar tüp bebek ile alakalı değildir. Bundan sonrası normal gebeliğin takibi şeklinde devam eder.

İlgili aramalar: tüp bebek tedavisinde down sendromu olur mu? tüp bebekte down sendromu oluyor mu?