Barbunyanın Faydaları
Barbunya tam bir protein deposudur. İçerisinde C, A ve K9 vitamini bulunmaktadır. Magnezyum ve demir mineralleri açısından zengin olan barbunya bir fasulye türü olmaktadır. Ayrıca içerisinde B5 vitamini ve kalsiyum bulunduran barbunya, lift bakımından da zengindir. Bu kadar çok protein ve mineralleri içerisinde barındıran barbunyanın faydalarını sayacak olursak; Vücudumuza enerji ve güç vererek fiziksel ve zihinsel yorgunluğu alır. Vücudun yenilenmesini ve onarımını desteklemektedir. Kemik yapısına katılarak kemikleri güçlendirir. Siyatik ve romatizma ağrıları çekenlerin ağrılarını hafifletir. Böbrek hastalıkları ve idrar yolu hastalıklarında etkilidir. Böbrekleri kuvvetlendirerek, böbrekleri temizler, taş ve kum oluşumunu azaltır. Ayrıca kana karışarak kandaki şeker miktarını düşürür ve dengeler. Özellikle şeker hastalığında barbunya bolca tüketilmelidir. Kalp rahatsızlığı olanlar için ise kalp çarpıntısını azaltır ve giderir. Ayrıca sinirlerimizi kuvvetlendirmektedir. Barbunya pişirirken lezzetinin ve içerisindeki minerallerinin yok olmaması için bilinmesi gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Öncelikle taze veya kuru barbunya pişirilmeden önce mutlaka 5-10 dk. orta ateşte haşlatmak lazımdır. Bir diğer bilinmesi gereken şey ise, barbunya servis yapıldıktan sonra limon sıkılmalıdır. Erken sıkılan limon barbunyanın ekşimesine ve tadının bozulmasına sebep olacaktır.İlgili aramalar: barbunyanın faydaları nelerdir? barbunya nelere yararlıdır? barbunyanın sağlığa yararı nedir?