30 Ocak 2014 Perşembe

Kulak Akıntısı Nasıl Tedavi Edilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kulak Akıntısı Nasıl Tedavi Edilir?

Öncelik olarak kulak akıntısı görülen kişiler mutlaka bir doktora başvurmalı ve akıntının nedeni araştırılmalıdır. Çünkü kulak akıntısı orta kulaktan kaynaklanabildiği gibi dış kulaktan da kaynaklanabilmektedir. Akıntının nereden kaynaklandığı tedavi açısından önemlidir. Çünkü orta kulak iltihaplarında farklı dış kulak iltihaplarında farklı tedavi uygulanır.

Dış kulak iltihabının en büyük nedeni kulağa su kaçmasıdır. Dış kulak iltihabı olan kişiler ilk olarak su ortamlarından uzak durmalıdır. Banyo veya duş yaparken su kaçmasına önlem alınmalıdır. Havuz veya denize girilirken de kulağın vazelinli pamuk veya silikon tıkaçlar ile kapatılması önemlidir. Dış kulak iltihabı daha ileriki boyutlarda ise havuz veya denize girilmesi yasaklanır. Dış kulak iltihabı ise lokal tedaviler ile, antibiyotik kullanılmadan tedavi edilebilmektedir.

Orta kulak iltihabı ise dış kulak iltihabı kadar kolay tedavi edilemez. Daha geniş kapsamda bir tedavi uygulanması şarttır. Orta kulak iltihabına bağlı akıntılar antibiyotikler, kulak damlaları ile tedavi edilmektedir. Orta kulak iltihabı ilerlemiş olan kişilerde ise cerrahi operasyonlarla da tedavi edilmesi mümkündür. Orta kulak iltihaplarına bağlı kulak akıntılarında kulağın yıkanması söz konusudur. Fakat daha öncesinde kulak zarının ve orta kulağın sağlamlığı teyit edilmelidir. Daha sonra ise kulağın mikroskobik ortamda yıkanılması söz konusudur. Bu yolla da kulağın orta kısmında ikinci defa iltihaplanması önlenmektedir. Bebeklerde oluşan kulak akıntısı ise yine iltihaptan kaynaklanan bir akıntı olabilir. Bir çocuk doktoruna başvurduğunuzda bu durum ile ilgili daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Orta kulak iltihabından kaynaklı bir kulak akıntısı varsa kulak damlaları ve bebeklere uygun olan antibiyotikler ile tedavi edilebilir. Eğer gerekli bir durum olursa çocuk doktoru kulak burun boğaz doktoru ile birlikte çalışarak tedavi uygulayacaktır. Bu durum kanamalı kulak akıntıları gibi durumlardır. Eğer kulak akıntısı bunlar gibi bir durumdan dolayı oluşmuyorsa, yani kir ve kulakta biriken nemden dolayı oluşmaktaysa evde basit yöntemler ile tedavi gerçekleşebilir.

İlgili aramalar: kulak akıntısı nasıl tedavi edilir? kulak akıntısı nasıl geçer? kulakta akıntı nasıl önlenir?