31 Ocak 2014 Cuma

Bebekler Ne Zaman Emeklemeye Başlar?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebekler Ne Zaman Emeklemeye Başlar?

Bebeğiniz büyüdükçe yeni yeni şeyler öğrenmeye başlar. Anne ve babalar her yeni hareketinde ayrı bir heyecan ve mutluluk duyarlar. Bebeğin gelişiminde bazı büyük hamleler için anne ve babalar sabırsızlanırlar. Bunlar uyku düzenini kazanma, emeklemeye başlamaya, yürümeye başlama, katı gıdaları yemeye başlama ve konuşmaya başlama gibi diğer yeniliklere oranla daha büyük sevinçle karşılanan alışkanlık ve hareketlerdir.

Bebeğin her hareketinin bir zamanı vardır. Bunlar bebekten bebeğe farklılık gösterse de genelde aynı zamanlarda görülür. Bebekler ne zaman emekler diye soracak olursak genel olarak 10. aydan itibaren emeklemeye başlarlar diyebiliriz. Tabi söylediğimiz gibi bu her bebekte aynı zamana denk gelmez. Bir bebek 6. ayda da emeklemeye başlayabilir 12. ayda da başlayabilir. Fakat 1. yılını doldurduktan sonra hala emeklemeye başlamamışsa telaşa kapılmadan bir çocuk doktoruna götürmek gerekir. Bacak kasları henüz tam gelişmemiş olabilir. Bebekler emeklemeye başladıktan sonra 3-6 ay içerisinde yürümüye başlarlar.

Dikkat etmemiz gereken diğer bir nokta da bazı bebeklerin hiç emeklemeden yürümeye başlamasıdır. Her bebek emekleyecek diye bir kural yoktur. Kimi bebekler emeklemeden koltuk, sehpa gibi ev eşyalarına tutunarak ayakta kalmayı ve adım atmayı öğrenirler. Bu bebekler hiç emeklemeden yürümeyi öğrenirler.

Bebeğinizin emeklemeye başladığı andan itibaren çevreden gelebilecek tehlikelere karşı etrafında ona zarar verecek nesneler bulundurmayın. Bitmek bilmeyen merakı canını yakacak şeyler yapmasına neden olabilir. Bebeğinizin güvenliğini sağlayın ve onu yalnız bırakıp bir yere gitmemeye dikkat edin.

İlgili aramalar: bebekler ne zaman emeklerler? bebekler ne zaman emeklemeye başlar?