3 Ocak 2014 Cuma

Hamilelikte Su Tüketimi

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte Su Tüketimi

Normal yaşamda bir bayanın tüketmesi gereken normal su miktarı 2.5 litredir. Gebelik sırasında bu normal su tüketim miktarına ek olarak en az 300 mililitrelik bir su tüketiminin yapılması gereklidir. Bununla birlikte yaz aylarında yaşanan gebelikler veya düzenli olarak çeşitli egzersizler yapan gebeler buna ek olarak 1-2 bardak daha su tüketmeye teşvik edilmelidir.
br /> Halk arasında bilinen ölçülere göre gebelik sırasında günlük normal su tüketiminin 8 ile 10 bardak arasındadır. Düzenli su tüketiminin de gebelik açısından faydalı olduğu bilinmektedir ve buna bağlı olarak her öğün sonrasında bir bardak, öğün aralarında içilecek 2 bardak ve gece yatmadan önce içilecek bir bardak suyla, günlük su tüketimi sağlanmış olur. Fetüsün içerisinde bulunduğu su, bebeğin gelişim sürecine ait dinamiklerinin yanı sıra, annenin tükettiği su miktarıyla da doğrudan ilişkilidir. Bebeğin içerisinde bulunduğu amniyo sıvısı, annenin kanı ile belli aralıklarla yer değiştirerek yenilenir. Fetüsün içerisinde bulunduğu bu sıvının miktarı, bebeğin akciğerlerinin gelişimin ve hareketleri açısından büyük önem taşımaktadır. Yeterli su tüketiminin yapılmaması durumunda, bebeğin hareketleri yavaşlayarak bir takım mekanik şoklara karşı bebeğin korunması da zorlaşır.
br /> Anne adayının yeterli su alamadığı durumlarda, bebeğinde bu durumdan yüksek derecede olumsuz etkilendiği, yapılan araştırmalarla tespit edilmiştir. Yeterli miktarda sıvı tüketmeyen anne adayları erken doğum riski ile de karşılaşabilir, erken doğum tehdidi zaten var olan anne adaylarının sık ve yüksek miktarda sıvı tüketmesi gerekmektedir.
br /> İlgili aramalar: hamilelikte ne kadar su tüketilmelidir? gebelikte su tüketimi nasıl olmalıdır? hamileyken ne kadar su içilmelidir? gebelikte günlük kaç litre su içmek gerekir?