5 Ocak 2014 Pazar

Renkli lens takmanın sakıncası var mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Renkli lens takmanın sakıncası var mıdır?

Günümüzün ilerleyen teknolojisi sayesinde, lens teknolojisinde de büyük ilerlemeler kaydedilmiş durumdadır. Gözlük yerine lens kullanmanın bugüne kadar belirlenmiş herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Bununla birlikte Kontakt lens kullanımı hijyene yüksek derecede önem verilmesi gereken bir konudur.

Doktorunuzun önerdiği hijyen koşullarına harfiyen uymanız şartıyla renkli veya renksiz lens kullanımının herhangi bir sakıncası yoktur. Günümüzde günlük kullanım, aylık kullanım ve yıllık kullanım özelliklerine sahip olarak üretilen kontakt lensler, yine bu zaman dilimlerine uyularak kullanılmalıdır. Kontakt lensi kullanımının belirlenmiş tek sakıncası on yıl, yirmi yıl gibi sürekli kullanım sonucunda ortaya çıkabilen, retinanın hava alma zorluğu yaşaması durumudur, ancak günümüz teknolojisiyle yeni nesil olarak üretilmekte olan kontakt lensler, daha farklı üretim özellikleri göstererek bu sorunu da aşmış durumdadır.

İlgili aramalar: renkli lens takmak zararlı mıdır? renkli kontakt lens takmanın sakıncası var mı? lens göze zarar verir mi?