12 Ocak 2014 Pazar

Kulağa Su Kaçarsa Ne Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kulağa Su Kaçarsa Ne Olur?

Kulak insan vücudunun duyma işlevini sağlayan bir organ olmasının yanı sıra vücudun denge kurmasını sağlayan da bir organdır. Kulağa giren bir cisim olduğunda duyma bozukluğunun yanı sıra denge kaybı da oluşabilecektir. Bu neden ile kulakların bakımı iyi yapılmalı ve kulağa kaçabilecek şeylerden korunmak şarttır.

Kulağa kaçabilecek ve insan vücudunda sıkıntı oluşturabilecek en önemli şeylerin başında da su gelmektedir. Banyo veya duş yaparken, havuz veya denizde yüzerken kulaklara su kaçabilmektedir. Bunun engellenmesi gerekir. Çünkü kulağa kaçacak su ağrılar oluşturabilir, kulak iltihaplarına sebep olabilir, hafif oranda işitme kaybına neden olabilir. Bunların haricinde daha da derin kısımlara yani orta kulağa ve sonrasına su kaçmasında ise daha ciddi sorunlara oluşabilir. Orta kulağa su kaçmamalıdır. Eğer orta kulağa su girdiyse mutlaka çıkarılmalıdır. Bir pamuklu çubuk yardımı ile su alınabilir. Tabi ki bu işlem kulağa zarar vermeden yapılmalıdır. Bundan farklı olarak da bazı hareketler ile(su kaçan kulağın aşağı bakması sağlanıp zıplanması gibi)su çıkarılabilir. Eğer bu gibi işlemler ile su çıkarılamadıysa mutlaka bir hekime gidilmelidir. Ağrı, hafif işitme kaybı, orta kulak iltihabı gibi sorunların oluşmaması için kulağa su kaçması önlenmelidir. Bunun için de duşa veya banyoya girildiğinde kulakların içine su kaçmaması için dikkatli olunmalı, deniz veya havuza girildiğinde ise kulaklar sağlam ve kaliteli bir kulak tıkacıyla ya da bir vazelinli pamuk ile kapatılmalıdır. Bunlar kullanılırken de dikkatli olunmalı, bu cisimlerin kulağa kaçması önlenmelidir.

İlgili aramalar: kulağa su kaçarsa nolur? kulağa su kaçması durumunda ne yapılır? kulağa kaçan su nasıl çıkarılır? kulağa giren suyu nasıl çıkarabiliriz?