4 Ağustos 2015 Salı

Ağız Kokusunun Birden Fazla Nedeni Olabilir

Sponsorlu Bağlantılar:

Ağız Kokusunun Birden Fazla Nedeni Olabilir

Ağız kokusu sorununa, ba­sit tedavi edilen  sebep­lerin yanı sıra solunum ve sindirim sistemindeki kanserler de sebep ola­bilir­­.

Ağız Kokusunun Birçok Sebebi Ola­bilir

Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz Bölümü’n­den  Doç­. Dr­. Ediz Yorgancılar, ağız kokusunun yaygın rastlanılan toplumsal bir huzursuz­luk olduğunu belirterek, bazı zamanlar bu rahatsızlığın kişisel bir incinme sebebi de olabileceği­ni belirtti­.

Ağız hari­cinde üst solunum yolu ve sindirim sistemi hastalıkları­nın da ağız kokusuna yol açabileceği­ni kaydeden  Yorgancılar, şöyle konuştu­. "Ağız kokusuna bazı zamanlar solunum ve sindirim sistemiyle alakalı gerekçeler hari­cinde metabolik ne­denler olarak gruplandırılan şeker hastalığı, böbrek ve karaciğer hastalıkları da neden  olabilmekte­dir­­. Üstelik bir­takım kötü huylu hastalıkların da belirtisi ağız kokusu ola­bilir­­. Solunum ve sindirim sisteminde yerleşmiş kanser gibi hastalıklar­da bu bölgeler­de bir tür doku çürüme­si gelişip ağız kokusuna sebebiyet verebiliyor­. Kokunun nedeni­nin bulunabilmesiiçin kapsamlı bir muayene ve tetkikle araştırılması gerekir­­."

Doç­. Dr­. Yorgancılar, ağız kokusu şikayeti olan­lar ın doktora başvurmalarını önererek, ağız kokusunun hafife alınmama­sı gerektiği­ni belirtti.