11 Ağustos 2015 Salı

Argan Yağının Cilt Çatlaklarına Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Argan Yağının Cilt Çatlaklarına Faydaları

Daha çok saç problemlerini ortadan kaldırmak da etkili olduğunu bildiğimiz mucizevi madde Argan yağı, gerçekte vücut bakımı ve çatlaklar­dan kurtulmak amacıyla de biçilmiş bir kaftandır­.

Çatlaklar için Argan Yağı Nasıl Kullanılır?
Bilhassa gece yatma dan evvel çatlak olan bölgelere argan yağı ile masaj yapmak gerekir­­. Çatlak olan alana 2 damla argan yağı sürülür, çatlak bölgesi çok genişse 3 ila 4 damla sürüle­bilir­­. İki elin baş parmakları hariç geri kalan 4 parmakla aşağıdan yukarı doğru Argan yağı yedirilir­­. Sonrasın­da baş parmaklar da kullanı­lıp çatlak olan alan hafif hafif ezilir­­. Yağı çatlak olan alana yedirilene kadar masaj yapmaya devam edin­. Düzenli bir şekil­de iki ay süresince Argan yağıyla bedeninize yapacak olduğunuz masaj sayesinde, çatlaklarını­zın azaldığını göreceksiniz­.

Argan Yağı­nın Çatlaklara Faydaları
Argan yağı; derinizi tesirli şekil­de nemlendirir ve vücudun bağ dokusunu güç vermekte­dir­­. Argan yağı çatlakların bulunmuş olduğu alan­da deri­nin esnekli­ği­ni fazlalaştırırken, meydana gelebilecek çatlakların da önlenmesine imkan vermekte­dir­­. Çatlak olan bölgeler yenilenirken, cildiniz pürürzsüz ve yumuşak bir hal alır­­. Argan yağı çatlak olan bölgeler­de kuru deri­nin ph seviyesi­ni yeniden  toparlar­. Buna ilaveten  vermiş olduğu nem miktarı­nın da vücut­ta uzun süre korunmasına imkan vermekte­dir­­. Çatlak izleri­nin yok olmasına imkan veren  argan yağı yüksek miktar­da E vitami­ni içerir, bu sayede kısa bir zaman­da çatlaklar gözle görülür şekil­de azalmış olmakta­dır­­.