20 Ağustos 2015 Perşembe

Yazın Cilt Bakımı

Sponsorlu Bağlantılar:

Yazın Cilt Bakımı

Mevsimlerin değişik­liği ile cildimi­zin beklentileri de değişecektir­­. Yaz ayların­da bakım hususun­da cildimizle daha çok ilgilenmemiz, cildimize zaman ayırmamız ve cildimizle uğraşmamız gerekebilmekte­dir­­. Cildimi­zin yazın sıcakların­dan etkilenmeme­si adına fazlası ­ile dikkat etmek gerekir­­. Cildimizi yaz ayların­da hazır tutarak menfi etkilere karşı korumuş oluruz­. Bakımını ihmal etmeden  yapacaklarımız cildimizi daima korur ve zararlarını önler­.

Yaz ayın­da havaların ısınma­sı sıcaklıkların insanları bunaltıcı hale getirme­si ile cildimize de zarar vermekte­dir­­. Güneş lekeleri­nin oluşması, türlü hastalıkların baş göstermesine sebeptir­­. Cildimi­zin kurumasına ve yanmasına karşılık güneş koruyucu kremler kullanıla­bilir­­. Sıcak bölgeler­de yaşayan kişiler bilhassa cilt bakımların­da daha fazla dikkat etmelidir­­. Vücudumuz su yitimi yaşamasın­dan ötürü baygınlık hal­ler yaşanır, cildimizde kuruma ve döküntüleri engellemek adına ise mutlak suretle güneşten  korunmamız gerekir­­. Güneşin en  tesirli olduğu zamanlar 12:00 – 15:00 saatleri içerisinde gölge alan­da durmalı ve evden  çıkmamamız gerekir­­.

Sıcaklar­dan ötürü terleme olaca­ğı için giydiğimiz elbiseler pamuksu olmalıdır­­.  Açık renkte elbiseler güneş ışınları yansıtacağın­dan ötürü sıcağı fazla hissetmemizi de önler­. Boyun ve yüz bölgelerin sıcaktan ötürü yanmama­sı için büyük örten  şapkalar­dan kullanmamız gerekir­­.

Kullanılan makyaj malzemeleri kimyasallar içerdiğin­den  ötürü yazın daha fazla etkilenebilirsiniz­. Ağır makyajdan sakınılmalıdır. Hafif makyaj yardımıyla cilt güzelliğimizi de sağlamış oluruz­.

Yazın dengeli ve düzenli beslenmek oldukça önemlidir­­. Yağlı yiyeceklerden  uzak bir şekil­de beslenmemize dikkat etmemiz gerekir­­. Bol sulu, soğuk ve hafif yiyeceklerin tüketimi gerekebilmekte­dir­­. Vücudumuzun ihtiya­cı olan vitamin, mineralleri karşıladığımız müddetçe korunmuş oluruz­.

Kişiler bilhassa yaz ayların­da sigara ve alkol tüketimini arttırır. Bundan dolayı da ciltleri zarar görmektedir­­. Yaşlanma, buruşma, sarkma gibi tesirlerin ortaya çıkı­şına sebeptir­­. Spor yapan kişiler vücutlarını daha dinç ve sıkı tuta­bilirler­. Bilhassa formda kalmak isteyen  kişiler yaz ayların­da kendilerine çok daha dikkat edip bunu sağlamaları olanaklıdır­­.

Yazın el bakımı
Ellerimiz güneşte fazlası ­ile kalacağın­dan ötürü dikkat etmek gerekir­­. Güneşin zararların­dan etkilenmeme­si için güneş kremi sürüle­bilir­­. Eldiven  kullanılmamalı ama gün içerisinde ellerimizi ıslatarak koruya­biliriz­. Yazın el bakımı yöntemlerin­den  birisi ise kahve telvesi kullanılmasıdır­­.  Ellerinize doğal olarak sürüp yaklaşık 15 dakika kadar beklettikten  sonra yıkamanızdır­­.

Yazın ayak bakımı
Yazın sıcaklar­dan en  çok etkilenen  yerlerimizden  birisi ayaklarımız olur­. Doğru şekil­de ayak bakımı yapılmama­sı topuklar­da çatlaklar, pis koklar, tırnaklar­da kırılmalar ve mantar oluşumuna sebeptir­­. Özel bakım kremleri ve her gün ayakların yıkanarak temizlenme­si gerekiyor­.