20 Ağustos 2015 Perşembe

Kalp Sağlığını Korumak İçin Neler Yapabiliriz?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kalp Sağlığını Korumak İçin Neler Yapabiliriz?

Kalp sağlığını önemseyen kişiler için alacakları türlü tedbir­ler olabilmekte­dir­­. Sağlığını korumak amacıyla her zaman sağlıklı, düzenli ve dengeli şekil­de beslenmeye özen  göstermemiz gerekir­­. Küçük yaşlar­dan gelen  kötü beslenme alışkanlıkları, ilerleyen  yaşlar­da hayatımızı daha zor hale getirebilir­­. Kendi sağlığımızdan en  başta biz sorumluyuz­. Kalp sağlığımızı korumak amacıyla yapacağımız ufak tefek işler neticesin­de sağlığımıza kavuşa­biliriz­. Kalbimizi koruyan gıdaları tanıyacağız­.

Balık: Omega 3 bakımın­dan zengin olma­sı katı yağlara göre çok daha faydalıdır­­.  Kalp sağlığını koruduğu gibi destekler­. Omega 3 tüketilme­si yardımıy­la kalbimizi korur, damar çeperi­nin zarar görmesi­nin önüne geçeriz­. Kalbin sağlıklı olma­sı adına haftada 2 öğün balık tüketimi gerekir­­.

Kuruyemiş: Omega 3 olma­sı bakımın­dan zenginler­. Kuruyemişler tüketilebilecek alternatif yiyeceklerdir­­. Gün içinde öğün atlamanın yerine bir avuç kuruyemiş ihtiyacınızı karşılaya­bilir­­. Kandaki şeker düzeyi­nin düzenlemesine imkan vermekte­dir­­.

Yulaf: Kalbi koruduğu gibi yüksek tansiyon sorununa iyi gelmektedir­­. Kandaki şeker düzeyi­nin düzelmesi­ni sağlayarak tokluk duygusu yaratmaktadır­­.

Acı biber: Kırmızı ve yeşil olarak bulunmakta olan acı biberlerin tüketilme­si kanı inceltir­­. Damarların rahatlamasını sağlayarak kanın taşınmasını kolay hale getirir­­. Kalp kaslarını ve damarını koruyucu etki­yi bulunur­. Acı biber tüketerek kalp sağlığını koruya­bilirsiniz­.

Havuç: İçerdiği CRP denilen  bileşik yardımıy­la enfeksiyonlara karşı koruma sağlar­.

Kalbimizi korumak amacıyla neler yapa­biliriz?

Günlük yapılacak egzersiz ve spor kalp sağlığını koruya­bilir­­.
Günlük alınan kalori miktarı doğru düzeyde olmalıdır­­.
Kırmızı et yerine beyaz et ağırlıklı tüketilmelidir­­.
Sigara ve alkol kullanılışı azaltılmalıdır­­.
Düzenli egzersiz yapılışı sağlığımızı korur­.
Düzenli uyku kalbin rahatlamasına imkan vermekte­dir­­.
Enerji içecekleri­nin tüketimin­den  uzak durmak gerekir­­.
Hazır besinler yerine sebze yemeklerine ağır verilmelidir­­.