27 Ağustos 2015 Perşembe

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Sakal Çıkarma Yöntemleri

Bilimsel araştırmalara göre erkeklerin yüz bölgelerinde 15 bin kıl bulunmaktadır­­.  Erkekler­de ergenlik sürecin den  evvel sakallar çıkmaz­. Ergenlik sürecine girilişi ile bir­likte sakal çıkı­şın­da herhangi sorun yok ise hafiften  uzamaya başlamaktadır­­.  Sakal çıkma yaşı kişilere göre 20 yaşına kadar uzaya­bilir, yaşınız geldiği hal­de istediğiniz gibi sakalınız çıkmıyorsa farklı yöntemlere başvurup sakalını­zın çıkı­şını hızlandıra­bilirsiniz­.

Sakal çıkartmak amacıyla yöntemler, kürler hazırlaya­bilirsiniz­. Doğal metodlar­la başlayıp sakallarını­zın çıkı­şını sağlamanız gerekir­­. İlk aşamada sakal çıkı­şın­da doğal metod­lar önemlidir­­. Cildiniz tahriş bulunmadığı gibi zarar görmesi­nin de önüne geçersiniz­.

Sakal çıkarma tarifi
2 ila 3 diş sarımsağı eziniz­. El­de ettiğiniz ezilmiş sarımsak karışımını sakallarımı­zın çıkı­şını istediğimiz yerlere sürüyoruz­. Kokusu gidinceye dek beklenmeli, her akşam uygulanmalı ve kol olmayan yerler­de kılların çıkı­şı ile baka­bilirsiniz­. Ortalama sarımsak maskesi yardımıy­la 3 ila 4 hafta neticesin­de verim alınmaktadır­­.

Sakal çıkarmanızı sağlayacak başka ürün ise badem yağı olacaktır­­. Sarımsağın kokusun­dan huzur­suz duyduğunuzda, istemediğiniz vakit ise badem yağı ile yapa­bilirsiniz­. Badem yağı yardımıy­la yüzünüzdeki tüyleriniz daha canlı ve gür çıkı­şına destek olmakta­dır­­.  Yüzünüzü günlük olarak yatma dan evvel badem yağı ile ovalayın­. Yaklaşık yarım saat bekleip daha son­ra ılık su ile yıkana­bilir­­.

Traş olunuz
Sakallarınıza hali hazır­da ulaşamadıysanız eğer son olarak yüzünüzdeki tüyleri jilet ile kesmeniz olacaktır­­. Jilet vurulma­sı ile tüylerin yerleri açılıp yerine sakalların çıkı­şı el­de edilebi­lir­­. Bir ya da iki kere traş olmak yeter­.

Doktora başvurunuz
Sakalınız hali hazır­da çıkmıyorsa eğer doktora başvurmanız gerekebilmekte­dir­­. Yüzünüzün bir­takım bölümlerinde kökler seyrek ola­bilir­­. Doktor tarafı ile sakal ekme işlemleri yapılarak istediğiniz türden  sakalınıza kavuşa­bilirsiniz­. Dermatologlar­dan yardım alıp sakalını­zın çıkı­şına mani olan hormonal düzensizlik tespit edile­rek tedavisi uygulana­bilir­­.