17 Ağustos 2015 Pazartesi

Kavunun Sağlığa Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Kavunun Sağlığa Faydaları

Yazın en sevilen meyvelerinin başlarında gelen, hoş kokusuyla aklımızı başımızdan alan kavun, sağlık açısından da bilere muhteşem faydalar sunuyor.

Her Derde Deva Yiyecek; Kavun

Kavun etkili bir idrar söktürücüdür. Eğer idrar yolu hastalıklarından şikayetiniz var ise bol bol kavun tüketmenizi öneriyoruz. İdrar söktürücü özelliğinin dışında, idrar yollarını temizleyici ve rahatlatıcı etkisi de vardır.

Bilhassa yemeklerden öce tüketeceğiniz bir kaç dilim kavun, bütün sindirim organlarını temizler ve bu organlarda bulunan hastalıkların oluşmasını engeller.

Böbrek kumu ve diğer böbrek rahatsızlıkları için yenilen kavun, böbreklerin rahatlamasına yardımcı olur. Böbrekte ya da idrar torbasında iltihaplanma varsa bol bol kavun çekirdeği yemek, iltihabın vücuttan atılmasını sağlıyor.

Kavun çekirdeğinin de pek çok yararı vardır. Kaynatılarak içeceğiniz kavun çekirdeklerinin suyu, solunum yolunda oluşan rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur. Özellikle; burun tıkanıklığı ve balgam şikayetleri varsa rahatsızlığın giderilmesine büyük yardımı oluyor.

Gerginlik ve stres gibi nedenlerden ötürü uykusuzluk çekiliyorsa, kavunun sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi uykusuzluk sorunun giderilmesini sağlar.

Biraz kavunu ezip soğuk sütle karıştırdığınızda, harika bir cilt nemlendiricisi sahip olabilirsiniz. Bilhassa kuru ciltler için bu maske son derece etkilidir.

Sıcak yaz günlerinde kavunun diğer önemli bir etkisi de vücudumuzu serinletmesidir. Bu sebeple sıcak havalarda bol bol yenilmesi yararlıdır. Buna ek olarak cilt yanıklarına da oldukça iyi gelir. Kavun, yanıkların ağrısını hafifleterek iyileşmesini hızlandırıyor.