27 Ağustos 2015 Perşembe

Ayaklarda Yanma Neden Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Ayaklarda Yanma Neden Olur?

Özellikle yaz mevsiminde ayaklar­da yanma hissin­den  ötürü şikayetler art­ma gösterir­­. Havaların ısınma­sı ile altın­da yatan hastalık daha belir­li duru­ma gelmektedir­­. Ayakta meydana gelen  yanmayı uzmanlar; vitamin ve şeker hastalığına bağlı bir şekil­de görüldüğünü söylüyor­.

Yatarken, yürürken  ya da oturduğunuz takdir­de ayaklarınızda hafiften  yanma, basınç hissi ile kendisi­ni göstermekte­dir­­. Pantotenik asit ve B5 vitami­ni eksikliğine bağlı bir şekil­de ortaya çıkmakta­dır­­.  Yanma hissi kalp hastalığı, yorgunluk, uyku bozukluğu, kramp, B5 vitami­ni eksikliği, depresyon hallerinde görülmekte­dir­­. Karaciğerimizde mevcut olan böbrek üstü bezlerimiz tarafı ile günlük kortizol salgılanma miktarı 5 miligram dolayındadır­­.  Karaciğer, böbrek, maya, fındık, buğday, yumurta sarısı, yoğurt ve sütten  karşılana­bilir­­.

B12 vitami­ni eksikliğine bağlı bir şekil­de görülmekte olan ayak yanmasını en aza indirmek için; karaciğer, sığır eti, böbrek, peynir, yumurta ve balık tüketimi gerekiyor­. B12 vitami­ni hayvansal besinlerden  karşılayarak ayak yanmasını önlemiş olursunuz­.

Şeker hastalığı ile yüz yüze kalan kişiler­de ayaklar­da yanma görüle­bilmektedir­­. Ayaklardaki sinirlerle tesirli olup yanma hissi baş gösterir Sinirlerin hasar görmesi, yanma ve batma hisleri­nin yaşanma­sı neticesin­de etkilene­bilirler­. Hasta ayaklarına kızgın kum dökülmüş gibi hisse kapılır­­. Kandaki şeker düzeyi­nin düzenlenme­si için alfa lipoik asit , B1 vitami­ni ile karşılaması gerekir­­.