19 Ağustos 2015 Çarşamba

Dondurmanın Çocuklar İçin Zararı Var Mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Dondurmanın Çocuklar İçin Zararı Var Mı?

Yaz ayı­nın gelme­si ile beraber havaların ısınma­sı yediden  yetmişe hepimizi etkilemekte­dir­­. Serinlemek amacı ile farklı alternatif yöntemlere başvurulmaktadır­­.  Bunlar­dan birisi tatile gidemeyen  ve içerisi­nin serinlemesi­ni isteyenler dondurma severlerdir­­. Orta yaşlar­da olan kişiler için dondurma yemek sorun olarak görülmese bile bebekler için öyle olmaz­. Anneler bilhassa çocukları­nın sağlığın­dan kay­gı ettiklerin­den  ötürü her şeye şüpheci bakıyorlar­. Sağlıklı olma­sı kadar doyurucu ve gelecekte sağlık sorunları­na sebebiyet olmayışı gerekmekte­dir­­.

Günümüzde üretilen  dondurmalara şeker pancarından elde edilen doğal şeker yerine daha sağlıksız mısır glukozu ya da bilinmeyen  sağlıksız tatlandırıcılar dahil ediliyor­. Doğal salep kullanı­mı gerektiği yer­de ya­pay salep, süt yerine sut ve süt tozu ağırlıklı olur­. Meyve yerine suni meyve boyası dahil edilerek rengarenk dondurmalar el­de edi­lir­­. Yeni üretilen  dondurmalar daha çok ya­pay şekil­de el­de edi­lir­­. Buz dondurmaların içinde dahil edilen  türlü katkı maddeleri gelişmiş dünya ülkelerinde yasaklanmıştır­­.

Ucuza satılan dondurmalar esasın­da suni tatlandırıcılar ile doludur­. Normal­de 1000 ml yazan dondurma 570 gramdır­­.  Katkı maddeleri katılıp hacmi büyütülerek satışları yapılır­­.

Çocuğunuza yedirecek olduğunuz dondurma esasın­da gerçek dondurma mı? Küçüklüğümüzde yapılmakta olan dondurmalara katacak katkı maddesi bulunmadığı gibi dondurma ustaları tarafı ile yoğrularak yapılırdı­. Tatlandırıcı olmadan direkt süt, şeker gibi doğal maddelerle hazırlanırdı­. Sanırım evde yapılacak dondurma daha lezzetli ve tatlı olur­.

İlgili aramalar: dondurmanın çocuklar için zararı var mı, dondurma yemenin zararı var mı, dordurma hasta eder mi, dondurma sağlıksız mı