1 Ağustos 2015 Cumartesi

Mayanın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Mayanın Faydaları

Doğanın harika gıdası maya harika bir protein deposudur­. Organik demirin en  zengin kaynakların­dan birisidir, mineraller ve amino asitler için bir altın madenidir­­. Kolesterolü düşürmeye, gutu tersine virmeye yardım ettiği ve nevritin (sinir iltihabı) ağrılarını yatıştırdığı bilinir­­.Doğanın Mucizesi Maya

Çeşitli maya kaynakları vardır:

Bira mayası (şerbetçiotundan, biranın bir yan ürünü), kimi zaman besinsel maya olarak isimlendirilir­­.

Torula mayası, kağıt üretiminde kullanılan kağıt hamuru erinde bulunur veya siyah kayışlı pekmezden  el­de edilmektedir­­.

Kesilmiş sütün suyu, süt ve peynirin bir yan ürünüdür (en  iyi lezzet ve en  güçlü mayasız ürün)

Canlı mayalar­dan sakınınız! Canlı maya hücreleri bağırsaklardaki B vitamini­ni tüketir ve vücudunuzdaki bütün vitami­ni talan eder­. Besinsel mayada bu canlı hücreler ısıda öldürülür ve böyle­likle tükenmeyi önler­.

Maya, bilhassa içinde büyüyebileceği bütün ana B vitaminlerine (B12 hariç) maliktir­­. On altı amino asit, on dört veya daha fazla mineral ve on yedi vitamin (A, E ve C hariç) ihtiva eder­. Komple gıda olarak göz önünde bulundurula­bilir­­.

Başka proteinli besinler gibi maya da fosfor açısın­dan zengin olma­sı nedeniyle, alınacağı zaman diyete ekstra kalsiyum eklenme­si önerilmektedir­­. Kalsiyumun bir görevdaşı olmasına karşın fosfor, kalsiyumu vücudun dışına a­tıp yetersizliğe neden  ola­bilir­­. Çaresi kolaydır; kalsiyumunuzu artırın (kalsiyum lactate vücut­ta iyi bir şekil­de asimile edilir)­. B kompleks vitaminleri daha etkin olmaları için maya ile beraber alınmalıdırlar­. Birlikte bir elektrik santrali gibi çalışırlar­.

Maya sıvıya, meyve suyuna veya suya karıştırıla­bilir ve yemek araların­da alına­bilir­­. Bitkinlik hisseden  pek çok insan bir çorba kaşığı veya daha fazlasını sıvı olarak alıp bu dakikalar içerisinde tam enerjiye dönüşür ve iyi tesirleri saatlerce sürmektedir­­. Maya ayrıca iştah azaltıcı olarak da kullanıla­bilir­­. Sıvıya karıştırın ve yemekten  hemen  önce için­. İştahın fazlalığını alıp sizi kaloriden  kurtarır­­.

İlgili aramalar: maya nedir, mayanın faydaları, mayanın yararları nelerdir