15 Şubat 2016 Pazartesi

Ardıçın faydaları nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Ardıçın faydaları nelerdir?

Yapraklarını dökmeyen olmamış kuru ham meyvegillerden 2-5 metre uzunluğunda yeşil bir ağaçtır. Ülkemizde sekiz çeşit ardıç yetişmektedir. Yaprakları ince, uzun, ucu keskin ve güzel kokusu olan bir ağaçtır. Meyveleri; siyah, ışıldayan kozalaklar halindedir. Bunlara ardıç tohumu adı verilir. Kış aylarında toplanıp, kurutulur. Ayrıca sıcak yerlerde ardıç ağacı yetişebilir. İçeriğinde uçucu sıvı, glikoz, sakaroz ve farklı asitler vardır. Ardıçın vücuda yararları vardır.

- İdrar yapmayı sıklaştırır.
- Ter atmaya yardımcıdır.
- Midenizi güçlendirir.
- Balgam söktürücüdür.
- Mikrop atıcı özelliği vardır.
- Dalları kullanılarak yapılan merhem cilt hastalıklarına iyi gelir.
- Romatizma ve gribe karşı iyidir.
- Şekeri düşürür.
- Adet ağrılarını geçirir.
- Bayanlardaki akıntıları önler.
- Ağız kokusuna iyi gelir.
- Ayrıca ezilmiş meyveleri sirkede bekletip kullanılırsa baş ağrısını keser.
- Kanı temizler. Günde dört adet on iki gün yenilir.
- Yeni çıkan dalından yapılan çay zayıflamada faydalıdır.


Hazırlanışı: Az dövülmüş meyvelerinden 1 yemek kaşığı 400 gr. kaynayan suya eklenir su ateşten indirilir. 2 saat demlendirilerek günde 4 defa yemeklerden önce kullanılır.

Yan etkileri olan kişiler böbrek hastaları ve hamileler asla kullanmamalıdır. Ayrıca 6 haftadan çok alınmamalıdır.