Baklagiller familyasından, ortası koyu renkli olduğu için Karnıkara adı da verilen, fasulyeye benzeyen bir tahıl çeşididir. Börülce C vitamini ve bitkisel protein yönünden özelliği çok yararlı bir sebzedir. İçerisinde azot ve nişasta da vardır. Börülcenin fasulye gibi yemekleri yapılabileceği gibi salata içerisindede kullanılabilir. Bu bakliyatın yararlarını aşağıda sıraladık.

Göğüs ve akciğere iyi gelir.
İdrar yapamama ve makat kaşıntısını önler.
Cinsel isteği arttırır.
Yanıklara iyi gelir.
Kandaki şekeri düşürür ve yüksek tansiyonu engeller.
Kansızlığa iyi gelir.
Hazırlanışı: Börülce, yemeği, salatası ve turşusu yapılarak yenilmesiyle birlikte ezilerek yanıklarda da uygulanabilir.
İlgili aramalar: börülce nedir, börülcenin faydaları